Michele Sodano: "Enorme vraag naar kleinere maten"

Nieuwe verpakking voor Cassatelle Siciliane sinaasappelen

Cassatelle Siciliane, een merk voor Tarocco Lempso en Ippolito bloedsinaasappelen, ligt vanaf heden weer in het schap in Italië en enkele Europese landen. Dit jaar in een speciale verpakking.

"Tot nu toe waren de beschikbare hoeveelheden te klein om een speciale verpakkingslijn te kunnen creëren. Daarom hebben we in de afgelopen twee seizoenen de klanten gemengde kratten aangeboden met zowel traditionele als Lempso bloedsinaasappelen. Nu het eenvoudiger is geworden om genoeg product te vinden dankzij de verhoogde productiviteit van de percelen, hebben we een nieuwe karton van 10 kg (30x50 cm) gelanceerd dat alleen Cassatelle Siciliane citrus bevat, verfraaid met enkele traditionele grafische decoraties", vertelt Michele Sodano van het bedrijf Ortofrutta Mele uit Campanië vanop een boomgaard in Palagonia (Sicilië). Michele is de bedenker van dit merk dat de zoetheid van de sinaasappel wil benadrukken. 

Michele Sodano omringd door Cassatelle Siciliane sinaasappelen

"Elke week verlaat zo'n 120 ton Cassatelle sinaasappelen ons pakstation richting een aantal Italiaanse groothandelsmarkten. Een groot deel van de volumes wordt gekocht door handelaren uit Campanië en Lazio, maar ook uit België. Een mooie verpakking met aantrekkelijk fruit blijft niet onopgemerkt in het schap, ondanks de niet bepaald lage prijs. Ook de telersprijzen voor Lempso en Ippolito zijn hoog: we hebben het over een euro per kilo. Daarom kopen consumenten liever kleinere maten. We zien een grote vraag naar maten 8, 9 en 10." 

Sodano legt uit dat de afzet van de Cassatelle Siciliane sinaasappelen van half december tot begin april loopt. "Dit jaar denken we echter een paar weken eerder klaar te zijn. We krijgen veel bestellingen uit het buitenland. De vraag is er veel levendiger dan in Italië. Sommigen vergelijken onze sinaasappelen met snoepgoed. Ze zijn sappig, lekker, geurig en mooi om te zien met hun vermiljoenrode schil." 

Voor meer informatie:
Michele Sodano
Mob: +39 333 3367869
Ortofrutta di Mele Carmela sas

Via Orlando 29
80049 Somma Vesuviana (NA) - Italië
Tel: +39 (0)81 5307933
ortofruttamele2018@gmail.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.