Pakistan: Areaaluitbreiding pitloze Kinnow-mandarijnen

Volgens dr. Muhammad Rafiq Akhtar, directeur Landbouwvoorlichting Punjab, is het tijd om te werken aan de energieke vermeerdering van pitloze citrusrassen om het teeltareaal ervan aanzienlijk uit te breiden met het oog op een exporteerbaar overschot dat via de export dollars naar Pakistan kan aantrekken.

Akhtar benadrukte dat het tijd is dat de planten van nieuwe rassen van pitloze Kinnow-mandarijnen zo vroeg mogelijk in bulk worden voorbereid in teeltbedrijven en tegen lagere prijzen aan de telers worden verstrekt. Pitloze Kinnow is pas in Pakistan geïntroduceerd, nadat de natuurlijke mutaties ervan jarenlang waren geobserveerd en getest en de vruchten en het productiepotentieel ervan waren geanalyseerd en gerijpt.

Het lenteseizoen (februari-maart) is het beste voor het enten van pitloze Kinnow-mandarijen, zei Akhtar in een advies waarin hij de technische aspecten van de voorbereiding van pitloze citrusrassen en het enten toelichtte.

Bron: dailytimes.com.pk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.