Vidre+ verlengt de houdbaarheid van tomaten

Proeven met de Vidre+-technologie lijken aan te tonen dat de houdbaarheid en de kleuring van tomaten aanzienlijk kunnen worden vertraagd of beïnvloed. Onderzoek lijkt erop te wijzen dat Vidre+ de houdbaarheid van tomaten die in het kleurstadium 3-5 zijn geoogst, verlengt tot 12-18 dagen na de oogst. Dit was een volle 4-8 dagen langer dan bij onbehandelde tomaten, die na 10 dagen bij kamertemperatuur te rot waren om verder een rol te spelen in het onderzoek.

Bij het kiezen van verse tomaten in de winkel letten consumenten op een heldere, glanzende, rode schil en stevig vruchtvlees. Dus hoe kunnen we ervoor zorgen dat consumenten tomaten van topkwaliteit krijgen, en tegelijkertijd voedselverspilling in de toeleveringsketen minimaliseren? Vidre+ lijkt het antwoord te bieden.

Dag 7 van de test. Onbehandelde tomaten werden rood, terwijl die van Vidre+ langzamer rijpten en op dag 12 de optimale eetkwaliteit bereikten. / Afbeelding: Freshinset

Tomaten hebben aan het begin van het rijpingsproces een toename in de ethyleenproductie. In het algemeen tast ethyleen de kwaliteit aan van alle groenten en fruit na de oogst. Dit resulteert uiteindelijk in verminderde houdbaarheid en kwaliteit. In het geval van tomaten is ethyleen essentieel voor het begin van het rijpingsproces. Zodra tomaten echter beginnen te kleuren, leidt ethyleen tot veroudering en verweking van de tomaat. Door Vidre+ te gebruiken kan het rijpingsproces van tomaten echter worden vertraagd.

Bron: freshinset.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.