Vaste prijs voor clementines in meer dan duizend Italiaanse supermarkten

"We krijgen uitstekende feedback voor onze clementines van de Golf van Tarente met beschermde geografische aanduiding. Meer dan duizend retailers in heel Italië hebben ons product tegen een vaste prijs vanaf het begin van het seizoen tot het einde. Zo kunnen we onze telers een vergoeding betalen zonder verrassingen", zeggen de vertegenwoordigers van het bedrijvennetwerk La Grande Bellezza Italiana (LGBI), aanwezig op de Marca-beurs in Bologna. 

Het sterke punt zit hem in de verpakking: een soort koffer die opvalt op het verkooppunt en die de consument gemakkelijk mee naar huis kan nemen. Het contrast tussen de zwarte kleur van de doos en het oranje van de clementines die zichtbaar zijn dankzij de openingen aan de zijkant, zonder folie, is zeer aantrekkelijk. Ook een doos met de folie bovenaan is mogelijk. 

"Het is een premium product met een uitstekende smaak dankzij het suikergehalte. Ook de maatvoering is uitstekend met steeds maat 2 of 3. Tot eind februari zullen de clementines verkrijgbaar zijn in meer dan duizend winkels in heel Italië. De troef van dit product ligt in de vaste prijs, gecombineerd met de hoge kwaliteit en homogene leveringen, een winnend trio", zegt Leonardo Odorizzi, lid van LGBI. 

"De verpakking is een strategische keuze. Het formaat van 1,5 kg beoogt een mooie balans te vinden tussen de kostprijs verpakking/product, terwijl voor de prijs van het kleinere formaat een koffie kan worden genuttigd. De eerste aankoop gebeurt waarschijnlijk op basis van de aantrekkelijke verpakking, maar het is uiteindelijk de kwaliteit die moet voldoen aan de verwachtingen van de klant. Slechts de kwaliteit van het product kan zorgen voor herhaalaankopen. Het is precies op deze combinatie, namelijk verpakking en kwaliteit, dat we het succes van onze producten baseren."

Enkele vertegenwoordigers van het bedrijvennetwerk La Grande Bellezza Italiana 

"LGBI stelt zich ook tot doel regionale producten te promoten om de aandacht te vestigen op de waarde van het teeltgebied. Een juiste vergoeding voor de teler is de basis van elke verkoopactie. Dit streven we na voor al onze typische producten die van Noord- tot Zuid-Italië worden geteeld." 

Voor meer informatie:
La Grande Bellezza Italiana
C.so Milano 36/A
37138 Verona (Italië)
segreteria@lagrandebellezzaitaliana.it
www.lagrandebellezzaitaliana.it  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.