Mexicaanse blauwe bessenteelt is in opmars

De consumptie van blauwe bessen blijft sterk, in die mate zelfs dat een Mexicaanse verlader dit seizoen twee maanden eerder dan gebruikelijk met de verzendingen is begonnen. "Dit kan dankzij onze nieuwe teeltlocatie in Zuid-Mexico. Met productie uit twee teeltregio’s loopt ons seizoen nu van half december tot half mei", zegt Doug LaCroix, verkoopverantwoordelijke bij Family Tree Farms. 

De piekaanvoer van Mexicaanse blauwe bessen zal in maart en april plaatsvinden. 

Hierdoor ligt de piekaanvoer in de maanden maart en april. Het grootste deel van het aanbod zal uit Centraal-Mexico komen, gevolgd door Noord-Mexico. 

LaCroix zegt dat de oogst er goed uitziet en met de nieuwe teeltlocatie, die ongeveer 800 kilometer ten zuiden van de bestaande "ranch" van Family Tree ligt, is de productie gestegen. Op de nieuwe percelen is de derde generatie van beschermde rassen aangeplant. "De teelt vindt er plaats in een meer gematigd klimaat, dus we verwachten een mooie gelijkmatige oogst over meerdere maanden. In het noorden van het land is het veel warmer en piekt onze oogst in de maand april", zegt LaCroix.

De nieuwe teeltlocatie ligt ongeveer 800 kilometer ten zuiden van de percelen van Family Tree in het noorden van Mexico. 

Blauwe bessenmarkt met twee niveaus
Ondertussen blijft de vraag naar blauwe bessen het aanbod overtreffen. "Er is zich een tweeledige markt aan het ontwikkelen, omdat veel van onze partners zich zorgen maken over de kwaliteit van de blauwe bessen die nu en in de komende maanden zullen worden aangeboden", zegt LaCroix, die bescheiden prijsstijgingen verwacht in vergelijking met vorig jaar. 

Doug LaCroix

Noord-Amerikanen blijven van blauwe bessen houden. "Blauwe bessen hebben de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt, omdat consumenten zich bewust zijn van de gezondheidsvoordelen en bovendien het hele jaar door een kwaliteitsproduct verwachten", zegt LaCroix. "Consistente kwaliteit is evenwel niet altijd beschikbaar. Maar we kijken uit naar 2023, want we zullen meer aanbod hebben en ondertussen werken we ook met de derde generatie van beschermde rassen. Deze rassen steken erboven uit en leggen de lat hoger wat betreft maatvoering, knapperigheid en smaak. Deze eigenschappen zullen van cruciaal belang zijn om de vraag naar blauwe bessen te blijven stimuleren."

Voor meer informatie:
Nicole Sandoval
Family Tree Farms
NicoleS@familytreefarms.com  
https://familytreefarms.com/  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.