Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tristan Margalet, Greype France

Portugees fruit wint terrein op Franse markt

Greype France is in oktober begonnen met het Portugese citrusseizoen. Het bedrijf is al zes jaar betrokken bij de afzet van Portugees fruit in Frankrijk. Vóór het Portugese citrusseizoen van start was gegaan, zijn eerst de Rocha-peren uit Portugal op de Franse markt afgezet. Daarna was het de beurt aan sinaasappelen, citroenen en clementines uit Portugal, stuk voor stuk producten die profiteren van de BGA Citrinos do Algarve. "We zijn anderhalve maand geleden begonnen met het Portugese clementineseizoen en twee weken geleden met het Portugese sinaasappelseizoen", zegt CEO Tristan Margalet.

Verdere ontwikkeling van het aanbod aan fruit uit Portugal
Hoewel bij Portugees fruit vooral meteen wordt gedacht aan de alom bekende en erkende Rocha-peren, staat de Algarve sinds enkele jaren ook bekend om de teelt van citrus die daar plaatsvindt. Het aantal producten met de BGA Citrinos do Algarve dat een plek heeft weten te veroveren op de Franse markt, is dankzij de vraag die in de loop der jaren groter is geworden, flink toegenomen. "Het smaakvolle citrus is de afgelopen vier jaar steeds populairder geworden en deze markt wordt elk jaar concurrerender. Bij Greype France blijven we daarom het Portugese fruit dat we afzetten ontwikkelen. De Orange feuille Non Traité, een Portugese citrus die het bedrijf op de markt brengt onder de merknaam 'Greype Portugal', is zelfs een van onze populairste producten geworden, met name zeer gewild in de diverse Franse supermarkten." 


Dit jaar heeft Greype France de Newhall-sinaasappelen aangeplant, waarvan een deel bestemd is voor de biologische teelt, die via het zusterbedrijf STM Bio op de markt zal worden gebracht. Greype France zet de diversificatie naar citrus uit Portugal vervolgens voort met de clementines Fine en Oronules / © Greype France.  

Over Geype France
Greype France, een groep agrariërs die gespecialiseerd zijn in het telen en afzetten van mediterrane AGF-producten, legt zich nu met 13 hectare toe op het telen van citrus uit Roussillon  die tweeënhalf jaar geleden zijn aangeplant.

Voor meer informatie:
Tristan Margalet CEO
Greype France
Tel.: +33 (0)6 09 47 29 06
tristanmargalet@outlook.com 
greype-france.com

Publicatiedatum: