Spaanse Alzicoop treedt toe tot Green Fruits Coop

De leden van de groente- en fruitcoöperatie Alzicoop uit het Valenciaanse Alzira hebben dinsdagmiddag op een buitengewone vergadering unaniem het voorstel goedgekeurd om toe te treden tot de tweedegraads-coöperatie Green Fruits, de belangrijkste citruspartner van Anecoop.

Met de toetreding van Alzicoop breidt Green Fruits zijn aanbod uit met ongeveer vier miljoen kilo citrus en drie miljoen kilo kaki’s. Dat brengt het volume op bijna 120.000 ton per jaar, inclusief avocado, een product dat vorig seizoen werd geïntroduceerd.


Pakstation voor Clemensoon clementines 

Met de toetreding van Copal in 2021 voegde Green Fruits kaki’s toe aan haar aanbod, dat tot dan toe uitsluitend bestond uit citrus. Met de integratie van Alzicoop krijgt dit herfstfruit nog meer gewicht in het productportfolio van deze tweedegraadscoöperatie uit Oliva dat het boekjaar 2021-2022 afsloot met een afzet van 110.000 ton.

De vijf coöperaties die samen Green Fruits Coop vormen, zijn lid van Anecoop, dat dit initiatief vanaf het begin krachtig heeft gesteund. Schaalvergroting is immers essentieel om het concurrentievermogen van coöperaties te vergroten. Alleen zo kunnen de uitdagingen en de complexiteiten die de markt stelt, adequaat worden aangepakt.


"Green Fruits is een van de leveranciers van Clemensoon, een ras dat exclusief is voorbehouden voor Anecoop en haar partners." 

Op dit moment werken beide organisaties aan de laatste punten en komma’s van deze operatie. In de komende weken wordt de integratie volledig afgerond. 

Voor meer informatie:
Anecoop
https://anecoop.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.