China: verslag groothandelsmarkt fruit week 40

In oktober is de stroom producten in het handelsgebied voor importfruit van de groothandelsmarkt aanzienlijk afgenomen, omdat de variatie en de aankomst van importfruit afnemen. Ondertussen worden achtereenvolgens binnenlandse appelen, sinaasappelen en mandarijnen op de markt gebracht.


"Queen Nina"-druiven (links) en Zuid-Afrikaanse sinaasappelen (rechts)

De prijs van Zuid-Afrikaanse sinaasappelen is deze week sterk gestegen: limes en zoete sinaasappelen stegen beide met maar liefst 35%, terwijl ook de oorspronkelijk duurdere noordelijke Zuid-Afrikaanse sinaasappelen met ongeveer 20% stegen. Naar verluidt is het recente gebrek aan aanvoer de belangrijkste reden voor de prijsstijging en heeft de hoge prijs de afzet in zekere mate beïnvloed. Bovendien heeft de prijs van Zuid-Afrikaanse grapefruit zich onlangs licht hersteld als gevolg van het gebrek aan aanbod en de verkoop is vrij vlot verlopen. De prijs van Australische sinaasappelen is eind september gedaald en heeft zich de afgelopen twee weken geleidelijk hersteld. Sommige handelaren verklaarden dat de onlangs aangekomen Australische sinaasappelen goed smaakten.


Yunnan avocado

Van de avocado uit Yunnan, die eind september werd gepresenteerd, is deze week duidelijk meer aanbod en de prijzen zijn met ongeveer 30% gedaald ten opzichte van de eerste verkoop. Naar verluidt is de smaak van de recent aangekomen avocado's beter dan voorheen. De prijs van Peruaanse avocado is licht gedaald ten opzichte van de vorige twee weken, maar niet veel. Sommige handelaren zeiden dat het recente koelere weer een zekere invloed heeft gehad op de verkoop van avocado's. Bovendien zijn Chileense avocado's gearriveerd en deze zullen binnenkort de Peruaanse avocado's overnemen. Daarnaast is er een klein aantal Nieuw-Zeelandse avocado's gearriveerd.


Peruaanse blauwe bessen (links) en Vietnamese durian (rechts)

Er zijn deze week minder Peruaanse blauwe bessen aangekomen en de prijzen hebben zich licht hersteld. Sommige handelaren verwachten dat de levering van blauwe bessen in de nabije toekomst zal blijven dalen. Er wordt geschat dat de prijs licht kan blijven stijgen.

De aankomst van durian uit Vietnam is toegenomen en de prijs is over het algemeen vlak, ongeveer € 135 per karton volgens verschillende specificaties. Naar verluidt is de prijs van Vietnamese durian eerst gestegen tot € 164 per karton en daarna geleidelijk gedaald. De prijs van Thaise durian is ongeveer € 143 (de prijs verschilt per merk) en er is geen duidelijke prijsschommeling door de komst van Vietnamese durian.


Nieuw-Zeelandse avocado (links) en binnenlandse rode en zwarte pruim (rechts)

Binnenlandse druiven omvatten pitloze rode druif, blauwe druif, sunshine rose en de nieuwe rode druif "Queen Nina" (aan het eind van het seizoen). Handelaren zeiden dat de markt voor druiven traag was en de verkoop niet bevredigend. "Queen Nina" heeft een goed rossig uiterlijk en grote afmetingen en de prijs is hoger. Maar de verkoop is niet zo goed als verwacht.

Onlangs zijn binnenlandse rode en zwarte pruimen (d.w.z. Angeleno-pruimen) op de markt gebracht en zij worden verkocht tegen dezelfde prijs als vorig jaar. Maar de huidige verkoop is niet zo goed als vorig jaar. De in Yunnan geproduceerde grapefruit is ongeveer anderhalve maand op de markt en de afzet verloopt de laatste tijd vrij traag.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.