Vitesy presenteert Shelfy, een slimme zuiveraar die de houdbaarheid van groenten en fruit verlengt

Shelfy zorgt voor een betere bewaring van verse groenten en fruit door hun houdbaarheid te verlengen. Shelfy is gemaakt van gerecycled plastic en Vitesy's nanomoleculaire fotokatalytische technologie vermindert bacteriën die geassocieerd worden met voedselbederf en breekt die moleculen af die verse groenten en fruit sneller doen rijpen.

Meer dan 54 miljard kilo voedsel wordt jaarlijks verspild in de VS. Voedselbederf is het gevolg van onjuiste opslag, gebrek aan zichtbaarheid in koelkasten, gedeeltelijk gebruikte ingrediënten en verkeerd ingeschatte voedselbehoeften. Het is ook duur. Voor de Amerikanen komt het jaarlijks op 218 miljard dollar, of gemiddeld 2.000 dollar aan verspild voedsel per huishouden.

Shelfy is een slim, discreet, op batterijen werkend apparaat dat in de deur of op een schap van de koelkast kan worden geplaatst. Het herbruikbare filter gaat tot 5 jaar mee en kan gemakkelijk worden verwijderd om schoon te maken. De nanomoleculaire fotokatalytische technologie van Vitesy zuigt de koelkastlucht naar het herbruikbare filter. Shelfy beschikt over drie werkingsmodi: Eco, Standaard of Boost; zo kan de filtering worden aangepast aan de capaciteit van de koelkast en de levensstijl van de gebruiker. Shelfy is UV- en ozonvrij. Alle materialen van het apparaat zijn zo ontworpen dat ze aan het einde van de levenscyclus gerecycled kunnen worden.

"We hebben onze focus op en passie voor duurzaamheid en technologie gecombineerd om de consument te helpen tijd en geld te besparen en voedselverspilling tegen te gaan," zegt Paolo Ganis, CEO van Vitesy. "Als je een druk leven leidt, kan het lastig zijn om je groenten en fruit op te eten voordat ze bederven. Shelfy is een milieuvriendelijk product dat helpt de houdbaarheid van deze producten te verlengen. Zo kunnen we voedselverspilling tegengaan en gezondere eetgewoonten aanmoedigen."

Shelfy heeft een sensor die wordt aangesloten op de koelkast en die het aantal keren dat een koelkast wordt geopend bijhoudt. Dit helpt de gebruiker om het bederfproces te volgen en te voorkomen. De Vitesy smart app verzamelt gegevens die kunnen helpen om zowel het energieverbruik van de koelkast als de voedselverspilling te verminderen. Gebruikers hebben toegang tot informatie over de toestand van de koelkast en het voedsel dat daarin zit. De app is beschikbaar op iOS en Android en kan verbinding maken met andere slimme apparaten zoals Google Home en Amazon Alexa.

Voor meer informatie:
Matt Harris
Vitesy
Tel.: +39 704 313 9319
Matt@vitesy.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.