Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kaji Nemu citroen gaat nu de wereld over

In een klein Indiaas dorp in het district Baksa in Assam worden geurige citroenen geteeld, die nu erg gewild zijn in Londen en Dubai. De Kaji Nemu is een inheems citroenras die in elk Assamees huishouden te vinden is. De smaak van de citroen is zodanig dat de mensen zelfs de schil of de bladeren niet verspillen.

Een van de dorpen van waaruit de Kaji Nemu-citroen Londen heeft bereikt is Aouhata. Dankzij de gezamenlijke inspanning van de Nilachal Agro Producer Company uit Salbari, de Agriculture and Processed Food Products Export Development and Authority (APEDA) en de voormalige adjunct-commissaris van Baksa kregen dit ontoegankelijke dorp en zijn telers toegang tot de Engelse markt.

"De citroenen werden verkocht voor ongeveer 35 Rs (€0,43) per kg, wat een groot verschil maakte voor de telers die ze voor 9-10 Rs (€0,11-012) verkochten", zegt Ayush Garg, de voormalige adjunct-commissaris van Baksa. Op de plaatselijke markten brachten de citroenen zelfs in het hoogseizoen van augustus slechts 40 paise (nog geen € 0,01) per stuk op. De buitenlandse export brengt daar verandering in.

Bron: theprint.in

Publicatiedatum: