Zespri sluit teelt in Spanje en Portugal niet uit

De marketingdirecteur van Zespri Ibérica, Enrique Guio del Moral, sluit niet uit dat het Zespri-aanbod binnenkort uitgebreid wordt met kiwi's van Spaanse of Portugese oorsprong, aangezien het Nieuw-Zeelandse moederbedrijf "voortdurend op zoek is naar nieuwe percelen".

In een gesprek met de Spaanse nieuwsdienst Efeagro ter gelegenheid van Fruit Attraction, erkende hij evenwel dat "de teelttesten die tot nu toe in zowel Spanje als Portugal zijn uitgevoerd, helaas niet voldeden aan de strenge kwaliteitsnormen van het bedrijf. Toch hopen we binnenkort ook aanplanten in deze contreien te kunnen aankondigen."

Tot op heden komen de Zespri kiwi's die in Spanje en Portugal op de markt worden gebracht – afhankelijk van het seizoen – uit Nieuw-Zeeland, Italië, Griekenland of Frankrijk.

"Zespri is internationaal gezien een referentie in de afzet van kiwi's", benadrukte hij. "Zespri heeft 30% van het marktaandeel ter wereld in handen en het merk en het bedrijf zijn nog steeds eigendom van de telers."

In 2021 had de groep een omzet van € 2,335 miljard. De kiwi’s worden in 60 landen geconsumeerd.

Guio del Moral vertelde dat Zespri vorig jaar 222.000 ton kiwi’s verkocht heeft in Europa en dat het bedrijf dit cijfer in 2022 verwacht te herhalen.

Op de Spaanse markt heeft Zespri een volumeaandeel van 57,6% bereikt, aldus de marketingdirecteur van de Iberische dochteronderneming.

Bron: agrodiario.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.