Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hoge bewaarkosten ook problematisch

Britse aardappelopbrengsten lijden onder droog voorjaar en vroege zomer

De aardappeloogsten in Groot-Brittannië zijn dit seizoen aanzienlijk gedaald als gevolg van het warme, droge voorjaar en de vroege zomer. Voor telers die de aardappelen in koelcellen opslaan, is er het bijkomende probleem van de hogere elektriciteitskosten, met een lager aantal aardappelen.

Mark Means van JS Means Farms in het noordwesten van Norfolk: "Niet-geïrrigeerde aardappelen halen gewoonlijk een gemiddelde van 55t/ha; dit seizoen verwachten we 40t/ha en misschien iets daaronder. Geïrrigeerde aardappelen hebben een gemiddelde van 55-60t/ha, maar sommige halen geen 50t/ha. Normaal zouden we verwachten dat 50% van de oogst industrieaardappelen zijn, maar we zien ongeveer 30%, en soms zelfs 10-15%."

"Het vervelendste van alles is de opslag: we verliezen geld bij de bewaring van aardappelen. De elektriciteitskosten bedroegen vorig jaar ongeveer £21-22/t (€24,18 - €25,33) voor langetermijnopslag op het teeltbedrijf", voegt hij eraan toe. Dit seizoen, voordat de regering de nieuwe elektriciteitskorting voor bedrijven aankondigde, hadden de prijzen £82/t bereikt - een jaarlijkse kostprijs van £120.000.

Bron: potatonewstoday.com

Publicatiedatum: