Peter Bouman, FMI:

"Zure zomer voor citroenen, maar goede afzet voor limes na sterk toerismeseizoen"

Tholen - De limemarkt kenmerkt zich nog steeds door goede verkoopprijzen", constateert Peter Bouman van Fruit Market International (FMI) uit Barendrecht. "Het aanbod uit Brazilië blijft beperkt vanwege de strengere fytosanitaire controles. Samen met een sterke binnenlandse vraag en het einde van het productieseizoen zorgt dat voor relatief beperkte exportvolumes. De nieuwe oogst Braziliaanse limes zal naar alle waarschijnlijkheid eind oktober starten. De verwachting is dat de kwaliteit dan ook verbetert."

Naast Braziliaanse limes zijn er ook Spaanse limes op de markt. De volumes zijn beperkter dan de Braziliaanse en het seizoen is ook kort, maar de Spaanse limes groeien in productie. De kwaliteit is dit jaar goed met een mooie groene kleur, alhoewel er wel vooral kleinere maten beschikbaar zijn", vervolgt Peter. "Al met al is de afzet van limes de afgelopen periode zeer goed geweest. Een sterk toerismeseizoen heeft gezorgd voor een stabiele vraag in met name de zuidelijke landen."

Citroenenprijzen de hele zomer te laag
"Het overzeese citroenenseizoen nadert het einde, de eerste Spaanse primofiori citroenen staan alweer voor de deur. De verwachting is dat Spanje begin oktober zal starten. Over het algemeen is het voor Argentinië en Zuid-Afrika een moeizaam en enigszins zuur seizoen geweest. De hele zomer is er meer dan voldoende aanbod geweest uit beide producerende landen en dat heeft ervoor gezorgd dat prijzen constant op een te laag niveau zijn gebleven. Het Spaanse seizoen zal dit jaar waarschijnlijk een betere start maken dan vorig jaar aangezien er minder voorraad aan overzees fruit zal zijn", besluit de importeur.

Voor meer informatie:
Peter Bouman
FMI
Bijdorp-Oost 18A
2992 LA Barendrecht
+31(0)180 745 300
info@fmibv.nl     
www.fmibv.nl    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven