Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Retailafzet aardappelen stijgt in omzet, maar daalt licht in volume

De retailverkoop van aardappelen in de VS is in de periode april - juni 2022 in omzet gestegen, maar in volume licht gedaald, vergeleken met dezelfde periode in 2021. Terwijl de prijzen met 13,6% stegen, nam de dollarverkoop met 12,6% toe. Hoewel de totale volumeverkoop met 0,8% daalde ten opzichte van hetzelfde tijdsbestek een jaar geleden, bleef deze boven hetzelfde tijdsbestek van vóór de pandemie in 2019. Drie categorieën stegen in volume en dollarverkoop: diepvries- en geconserveerde aardappelen alsook aardappelpuree.

De drie categorieën die het grootste percentage van de volumeverkoop uitmaken, waaronder aardappelchips, diepvries- aardappelen en consumptieaardappelen, groeiden allemaal in de dollarverkoop, maar daalden licht in de volumeverkoop. Aardappelchips steeg met 13,7% in dollar omzet en daalde met 1,1% in volume omzet. Diepvriesaardappelen stegen met 14,7% in dollar en daalden met 1,2% in volume, en consumptieaardappelen stegen met 11,7% in dollar en daalden met 0,8% in volume.

De verkoop van consumptieaardappelen steeg met 11,7% en de prijs per 0,45 gram steeg met 12,6%, maar de gemiddelde prijs voor consumptieaardappelen bleef onder de $1. De meeste consumptie- aardappelrassen stegen in de verkoop in dollars, maar daalden in volume, behalve voor gele en fingerling-aardappelen. De verkoop van gele aardappelen is met 8,3% gestegen en de verkoop van fingerling-aardappelen met 6%.

Klik hier om de datasheet te bekijken.

Bron: potatoesusa.com

Publicatiedatum: