VS: Retailafzet aardappelen stijgt in omzet, maar daalt licht in volume

De retailverkoop van aardappelen in de VS is in de periode april - juni 2022 in omzet gestegen, maar in volume licht gedaald, vergeleken met dezelfde periode in 2021. Terwijl de prijzen met 13,6% stegen, nam de dollarverkoop met 12,6% toe. Hoewel de totale volumeverkoop met 0,8% daalde ten opzichte van hetzelfde tijdsbestek een jaar geleden, bleef deze boven hetzelfde tijdsbestek van vóór de pandemie in 2019. Drie categorieën stegen in volume en dollarverkoop: diepvries- en geconserveerde aardappelen alsook aardappelpuree.

De drie categorieën die het grootste percentage van de volumeverkoop uitmaken, waaronder aardappelchips, diepvries- aardappelen en consumptieaardappelen, groeiden allemaal in de dollarverkoop, maar daalden licht in de volumeverkoop. Aardappelchips steeg met 13,7% in dollar omzet en daalde met 1,1% in volume omzet. Diepvriesaardappelen stegen met 14,7% in dollar en daalden met 1,2% in volume, en consumptieaardappelen stegen met 11,7% in dollar en daalden met 0,8% in volume.

De verkoop van consumptieaardappelen steeg met 11,7% en de prijs per 0,45 gram steeg met 12,6%, maar de gemiddelde prijs voor consumptieaardappelen bleef onder de $1. De meeste consumptie- aardappelrassen stegen in de verkoop in dollars, maar daalden in volume, behalve voor gele en fingerling-aardappelen. De verkoop van gele aardappelen is met 8,3% gestegen en de verkoop van fingerling-aardappelen met 6%.

Klik hier om de datasheet te bekijken.

Bron: potatoesusa.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven