Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Portugal, Spanje en Zweden

Acht havens blokkeren 2.000 containers Zuid-Afrikaans citrus in afwachting van koudebehandeling

Spaans Europarlementslid Inmaculada Rodríguez-Piñero stelt dat de regering van Zuid-Afrika op 11 augustus in een openbare mededeling gewag maakte van een blokkade van Zuid-Afrikaanse containers met sinaasappelen in havens in Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Portugal, Spanje en Zweden omwille van het feit dat het fruit geen koudebehandeling had ondergaan, zoals sinds 24 juni van kracht is in de EU.

"De regering van Zuid-Afrika verzekert dat ze een akkoord heeft bereikt met de Europese Commissie om deze 2.000 containers, die vertrokken voordat de regelgeving van kracht werd, te deblokkeren na eerst een koudebehandeling te ondergaan in de havens waar ze worden vastgehouden", voegt de Europarlementariër eraan toe.

Rodríguez-Piñero verzekert in de nota dat de socialistische fractie "zal toezien op de strikte naleving van de voorschriften". Ze voegt er ook aan toe dat gedurende de maand augustus een follow-up is uitgevoerd naar aanleiding van de eis van de Valenciaanse citrussector tot het naleven van de koudebehandeling.

"We delen de bezorgdheid van onze telers en exporteurs en daarom hebben we afspraken gemaakt met de Europese Commissie en een parlementaire vraag voorgelegd om alle details van de overeenkomst met de Zuid-Afrikaanse regering te weten te komen", stelt ze. "We vertrouwen op het goede werk van de Commissie en dat de lidstaten die de betreffende containers met citrus hebben geblokkeerd, de koudebehandeling in de Europese havens alsnog afdwingen, zoals het hoort", benadrukt ze.

Bron: levante-emv.com

Publicatiedatum: