Export Colombiaanse Tahiti-limes naar VS neemt 130% toe

De uitvoer van Tahiti-limes uit Colombia naar vooral de Verenigde Staten heeft in de eerste vier maanden van het jaar geleid tot een sterke groei van de verkoop (130,8%) en bereikte 15,7 miljoen dollar, aldus Isabel Murillo, Colombiaans exportconsulente.

"Tahiti-lime is al de derde meest geëxporteerde vrucht door Colombia, na banaan, gulupa en Hass avocado, met een groei van 90% in de internationale verkoop tussen januari en april 2022, in vergelijking met dezelfde periode in 2021. De 35 miljoen dollar in de eerste vier maanden van het jaar is bijna het dubbele van vorig jaar, toen het 18,5 miljoen was, volgens cijfers van de Deen."

De deskundige deelt mee dat het departement Santander een hoofdrolspeler is en het belangrijkste exportgebied voor deze citrus in het buitenland is geworden. "Op deze manier is Santander het snelst groeiende gebied geworden. Het ging van een export van 6,8 miljoen dollar naar 15,7 miljoen dollar, een stijging van 8,9 miljoen dollar. Dit wordt gevolgd door Antioquia, dat van een export van minder dan 1 miljoen dollar naar 3,6 miljoen dollar is gegaan. Het wordt gevolgd door Quindío, Valle del Cauca, Cundinamarca, Sucre, Magdalena, Tolima, Risaralda en Atlántico. Colombiaanse Tahiti-limes winnen aan kracht door hun export naar de Verenigde Staten," zegt Murillo.

De Colombiaanse bedrijven verpakken de limes volgens de volgende specificaties: "Een optimale Brix tussen 7 en 10, met een sapgehalte van 30%, een kleurschakering van 30%-25% en kalibers van 30 tot 230. Wij zijn klaar om de kwaliteitsvolle limes van onze landen te tonen", besloot Murillo.

Voor meer informatie:
Isabel Murillo
Tel: +573203749365
isabelmurillo2714@gmail.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven