Papaya-export stopgezet door regen

Braziliaans citrusseizoen in centrale regio eindigt met laatste maand van mandarijnenoogst

Nu het Braziliaanse citrusseizoen in de centrale regio later deze maand ten einde loopt, is het ras Atemoya Thompson een goede optie tot september, aldus Paulo Farias, commercieel directeur en eigenaar van Log America Trade.


Luis Gava van Mantiqueira Farm

"Augustus is de laatste maand van de oogst en export-beschikbaarheid van Dekopon-mandarijnen. Wij exporteren ander fruit uit Brazilië zoals papaja en mango. Elk jaar bereiden we ons voor en exporteren we, afhankelijk van hoe het seizoen verloopt. Dit jaar was het moeilijk omdat we veel regen hadden. We exporteren het hele jaar door papaja, maar we hebben de export voorlopig stopgezet omdat de kwaliteit van de teeltgebieden niet naar ons zin was. Dit is een onderdeel van onze kwaliteitscontrole, we doen ons best om het goed te beheren. We zullen de export hervatten zodra de kwaliteit verbetert en aan de vereiste norm voldoet," merkt Farias op.

Log America exporteert fruit naar Canada, Europa, het Midden-Oosten en Azië. "Voor 2022 hadden we een bepaalde verwachting, maar die werd tot dan toe niet gehaald. Na de Covid-pandemie en nu de oorlog in Rusland en Oekraïne wordt de hele wereld getroffen en de gevolgen zijn wereldwijd. In de meeste landen hebben we langetermijnklanten en we begrijpen dat iedereen een gevoeliger situatie doormaakt. De prijzen zijn niet meer wat ze vorig jaar waren, de Braziliaanse teeltkosten zijn gestegen door de stijging van de brandstofprijzen en de inkomens," legt Farias uit.


Atemoya Thompson

Farias merkt op dat sommige telers die zij vertegenwoordigen op zoek zijn naar de beste technologische alternatieven met behulp van bio-producten en met oog voor een milieuvriendelijke teelt.

Als oprichter van Log America is Farias een landbouwdeskundige met een eigen teeltbedrijf in het midden van Brazilië in de staat Goiás, vlakbij de hoofdstad Brasilia. "We hebben een programma ontwikkeld voor middelgrote en kleine telers in de exportsector. We zijn begonnen met enkele programma's te ontwikkelen en we exporteren het fruit van de telers met hun eigen merk via onze onderneming. We geven hen een zekere waarde terug door verpakkingen te ontwikkelen en we bieden een geautomatiseerd systeem aan dat de telers alle ondersteuning biedt naargelang elke markt. Het duurt ongeveer 3 jaar om een goed internationaliseringsprogramma te maken, voordat we het hebben gevalideerd."

"Een van onze successen is Mantiqueira Farm van Luis Gava. Met Mantiqueira heeft de teler Luis 50 jaar ervaring in de fruitteelt. Gecombineerd met de internationale marketingstrategie van Log America hebben ze een belangrijke marktdiversificatie. We geven totale zekerheid en voldoen aan eisen van de markten en onze belangrijkste focus is het bijstaan van onze klanten met een exclusieve ondersteuning," legt Farias uit.

De teler kijkt ook uit naar het komende perzik- en Braziliaanse appelseizoen.

Voor meer informatie:
Paulo Farias
Log America Trade
+5562999141006
paulo@logamerica.com.br 
www.logamerica.com.br 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven