Aart Blom, Streeckerij de Betuwe:

"De kersen raken op"

De maand juli is kersenmaand, maar de kersen raken op. Door de vele zonuren in het voorjaar is het kersenseizoen twee weken eerder begonnen dan andere jaren. Hierdoor zal ook de het kersenseizoen eerder eindigen. Ook is er veel meer vraag naar kersen dit jaar. Aart Blom, kersenteler, geeft aan dat de kersen dit jaar zoeter zijn dan andere jaren vanwege de vele zonuren. En dus lekkerder. Ook denkt hij dat het coronavirus van de afgelopen jaren een positieve invloed heeft. "Consumenten zijn bewuster bezig met hun eten en kopen rechtstreeks bij de lokale producent. Dat vind ik een goede ontwikkeling."

Zelf plukken
Het zelf kersen plukken is ontzettend populair bij bezoekers van Streeckerij de Betuwe in Wadenoijen. Deze fruitbelevingsactiviteit trekt toeristen uit het hele land. Vanwege het enthousiasme gaat de ‘zelf  pluk’ nu al de laatste week in. Aankomend weekend (23 en 24 juli) nog en het volgende weekend (30 en 31 juli). Daarna is het gebeurd. De kersenwinkel is elke dag geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Op vrijdag en zaterdag tot 20.00 uur. Toegang tot de boomgaard is gratis en ook het parkeren is gratis. 


Foto: Jan Bouwhuis 

Bij aankoop van kersen ontvangen bezoekers een wedstrijdkaartje en kunnen zij meedoen met de winactie van Streeckerij de Betuwe. Kans wordt gemaakt op een hippe Oma fiets of één van de Betuwse fruitpakketten. De supermarkten van Hoogvliet doen ook mee met deze winactie.  

Locatie

Streeckerij de Betuwe
Langs Rijksweg A15, ter hoogte van afslag 31 Wadenoijen.
Adres: T-splitsing Overlaat/Lingedijk 129A
4014 ME Wadenoijen
www.streeckerijdebetuwe.nl Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven