Alfons Drillieux, Healthy Fruit:

"De kleinere maten Belgische kersen hebben het door het grotere aanbod lastig"

Tholen - Op het moment is er voor het mooie eigenlijk net te veel aanbod van kersen op de Belgische markt. Dit vertelt Alfons Drillieux van Healthy Fruit. "We kunnen zeker niet zeggen dat het slecht gaat met de kersen, maar door het grotere aanbod is de prijs enigszins gezakt en hebben met name de kleinere maten het wat moeilijker."

Healthy Fruit, dat naast kersen ook peren en appelen teelt, heeft 28 hectare kersen staan. "We hebben een moeizaam hardfruitseizoen achter de rug, maar over de kersen zijn we hoopvol. De kwaliteit is ons alleszins meegevallen. Er is weinig regen gevallen, wat het fruit goed heeft gedaan en ook het onstuimige weer in het voorjaar heeft nauwelijks gevolgen gehad voor de kwaliteit. Bovendien lijkt het aanbod nu stilletjes aan te gaan minderen, waardoor de prijzen de weg omhoog ook weer gevonden hebben", vervolgt Alfons.

Om de oogstzekerheid te verbeteren denkt het fruitteeltbedrijf echter wel steeds meer de overstap te moeten gaan maken naar overkapte teelt. "Het is een vrij dure investering, maar van belang om zekerheid van volumes te creëren. Dit jaar hebben we weinig last gehad van het weer, maar vorig jaar was dit echt een drama voor de kersen. Destijds had het grote gevolgen. Een deel van onze teelt is al overkapt, maar daardoor willen we dit in de komende tijd zeker gaan uitbreiden."

Voor meer informatie:
Alfons Drillieux
Healthy Fruit 
Vinnestraat 45C
3440 Halle Booienhoven
+32(0)11 78 78 37
info@healthyfruit.be  
www.healthyfruit.be  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven