Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
René Bouman, FMI:

"Citroenprijzen onder druk, limemarkt laatste weken goed"

Tholen - De citroenen- en limesmarkt vertoont momenteel een tegengesteld beeld, constateert René Bouman van Fruit Market International (FMI).

"Het overzeese citroenenseizoen begon goed vanwege een kleinere oogst Verna-citroenen. Er is dit seizoen daardoor meer ruimte voor overzeese citroenen. Zuid-Afrika en Argentinië hebben hierop ingespeeld en meer (en vroeger) volume gestuurd dan vorig jaar. De volumes vanuit die landen zijn echter dermate hoog dat prijzen al heel snel onder druk zijn komen te staan. De aanvoer zal de komende weken dalen en hopelijk zal dat voor de nodige verlichting op de markt gaan zorgen", verwacht de importeur.

"De markt voor limes daarentegen is de laatste weken goed! Er zijn zo goed als geen voorraden in Europa en de wekelijkse aankomsten worden ook gelijk verkocht. Door de strenge fytosanitaire maatregelingen in Brazilië, is de verwachting dat de volumes de komende weken alleen maar zullen afnemen, wat de verkoopprijzen ten goede komt", besluit René.

Voor meer informatie:
René Bouman
FMI
Bijdorp-Oost 18A
2992 LA Barendrecht
+31(0)180 745 300
info@fmibv.nl   
www.fmibv.nl