Begin van de acties in de supermarkten

Watermeloen: voor elk wat wils en meerdere prijsniveaus

De situatie op de watermeloenmarkt is momenteel zeer wisselend in Italië. Het verschil tussen de laagste en hoogste prijzen is groot. De hoogte van de prijs hangt af van de kwaliteit en de herkomst. En in de supermarkten zijn er al promotieacties van start gegaan, zoals bij Eurospin.

"Op basis van mijn dagelijkse ervaring zie ik een breed scala aan prijzen die aan de telers worden betaald", zegt Daniele Berardi, een handelaar uit Romagna. "De prijzen variëren van 22 cent voor het product van lagere kwaliteit tot € 1,30 voor dat van topklasse. Ik ken een teeltbedrijf in de omgeving van Mantua dat slechts 2-3 vruchten per plant laat groeien. Dat zijn dan ook watermeloenen van een kwaliteit die je elders niet vindt."

Met 47 jaar ervaring in de AGF-sector heeft Berardi een brede visie op de teelt en de handel. "Het is duidelijk dat niet iedereen zich watermeloenen kan veroorloven waar de teler € 1,30 voor krijgt en die vervolgens voor het drievoudige worden verkocht. Vorige week heb ik ook watermeloenen uit Latina gezien voor 32 cent en ik ken iemand die ze zelfs voor 27 cent verlaadt. Dat is natuurlijk fruit van mindere kwaliteit."

De watermeloenen uit Ferrara bevinden zich over het algemeen in het midden van de prijsschaal. "Tegenwoordig wordt er 35-42 cent aan de teler betaald. Het product is van goede kwaliteit."

Ondertussen is de jacht op aanbiedingen begonnen in supermarkten. Eurospin heeft de spits afgebeten met 39 cent per kilo. Dit zijn nog steeds cijfers die door de beugel kunnen, verre van de "cadeaus" van de afgelopen jaren van slechts 1 cent. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven