Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vooral minder Satsuma’s en Tangelo’s

Peruaanse mandarijnenexport -3,6% halverwege het seizoen

De Peruaanse export van mandarijnen bedroeg op 4 juli in totaal 54.000 ton, wat 3,6% minder is dan de 56.000 ton in dezelfde periode van vorig jaar.

In maart werd 900.000 kilo geëxporteerd, in april 8.084.025 kilo, in mei 12.320.029 kilo en in juni 28.293.784 kilo. In de eerste vier dagen van juli werden er al 4.447.376 kilo mandarijnen verladen, zo blijkt uit cijfers die Fernando Cillóniz Benavides, voorzitter van het adviesbureau Inform@cción, meegeeft. "De krimp is niet groot, maar het is wel zo dat het areaal en de teelt niet verder groeien. Citrus maakt een moeilijke tijd door", benadrukt hij.

De Satsuma's ondergaan een opmerkelijke daling van 12,1%. In het voorbije Satsuma-seizoen (maart-juni), bereikte de export 29 miljoen kilo, vergeleken met de 33 miljoen kilo van vorig jaar.

"Op een gegeven moment had Satsuma een zeer groot aandeel in de vroege mandarijnenrassen van Peru. De laatste jaren heeft dit ras toch wat terrein prijsgegeven aan Tango en andere pitloze rassen", legt hij uit.

Wat Tangelo betreft, waarvan het seizoen in juni begint en in augustus eindigt, werd er in juni 2022 in totaal 2.930.520 kilo verladen, tegenover 4.810.590 kilo vorig jaar (-44%). "Ik denk dat Peru de Tangelo geleidelijk aan opgeeft, ik zie geen enkele kans op herstel voor dit ras", besluit Fernando Cillóniz.

Bron: agraria.pe

Publicatiedatum: