Algerije richt zich op teelt in de woestijn

In het kader van zijn landbouwstrategie heeft Algerije hard gewerkt aan de ontginnen van de woestijn. Honderdduizenden hectaren grond zijn nu economisch actief in de Algerijnse Sahara. In enkele decennia hebben de zandduinen plaats gemaakt voor nieuwe teeltpercelen. Hierdoor is de regio El Oued een van de belangrijkste producenten van aardappelen en groenten van het land geworden.

Een aardappelteler zei: "Dit is voor ons een manier om de economische activiteit te stimuleren en de land- en tuinbouw in de regio El Oued te ontwikkelen. Onze ambitie is om ons product naar het buitenland te exporteren."

De Algerijnse woestijn zou droog en onbewoond blijven zonder het gebruik van irrigatietechnologie. Ultramoderne sproeiers onttrekken water aan de grondwaterspiegel om het land te hydrateren.

Dadels zijn een enorme sector in Algerije. De dadelpalm wordt vaak vlak boven de waterspiegel geplant, in gangen die tussen de duinen zijn gegraven. De dadels worden dan met de hand geoogst. Voor de oogst wordt ook moderne technologie gebruikt. Volgens landbouwingenieur Dalia Djaboub kan het teeltbedrijf met nieuwe machines tot 80 bomen per dag verwerken.

Bron: euronews.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven