Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zimbabwe: Telers gestimuleerd om citrus te exporteren

Er is vastgesteld dat de citrussector in Zimbabwe het potentieel heeft om het bruto binnenlands product van het land te verhogen. Daarvoor moeten echter meer telers meedoen. Terwijl het land alles in het werk stelt om de instroom van buitenlandse valuta te vergroten, ligt de overtollige productiecapaciteit in Mvurwi stil omdat een plaatselijk fruitverpakkingsbedrijf niet aan de vraag kan voldoen, omdat er slechts zes telers zijn die citrus leveren.

Davis Marapira, staatsminister belast met het toezicht op de uitvoering van speciale landbouwprogramma's en aanverwante programma's, daagde de regeringsdepartementen eerder uit om de hulpbron te exploiteren en zo te voorkomen dat zij inkomsten aan andere provincies zouden verliezen: "Laten we ons gaan organiseren. We hebben gezien dat dit de plek is waar het land buitenlandse valuta kan genereren. Laten we het land helpen om buitenlandse valuta te genereren. Van wat ik hier zie, is dit een lang hangend fruit dat ons land in de kortst mogelijke tijd, zeg 5 jaar, kan veranderen."

Bron: thezimbabwemail.com

Publicatiedatum: