Kortegolf infrarood gebruikt bij inspectie van fruitkneuzingen

Beeldvorming met behulp van kortgolvig infrarood (SWIR) verschaft een nuttig inzicht in de staat en kwaliteit van ingewikkelde AGF-producten, zoals appelen, wat met het blote oog niet mogelijk is. Met SWIR-beeldvorming is het mogelijk het anders niet waarneembare waar te nemen. In tegenstelling tot langegolf- (LWIR) en middengolf-infraroodstraling (MWIR), die door het voorwerp zelf wordt geproduceerd, wordt SWIR-licht door het voorwerp geabsorbeerd of weerkaatst, waardoor het scherpe contrast ontstaat dat nodig is voor hoogwaardige beeldvorming.

De SWIR-technologie is de afgelopen tijd een van de meest succesvolle methoden gebleken om de kwaliteitscontrole in de levensmiddelensector te verbeteren.

Belang van kneusinspectie bij fruit
Kneuzingen in fruit, die hoofdzakelijk het gevolg zijn van overmatige schokken en drukspanningen op geconcentreerde plaatsen van het fruitoppervlak, zijn wijdverspreid en worden erkend als een belangrijke oorzaak van degradatie en kwaliteitsvermindering van fruit.

De kneuzingen verminderen de commerciƫle aanvaarding van groenten en fruit en de verliezen na de oogst in de hele toeleveringsketen van de tuinbouw als gevolg van devaluatie of regelrechte weigering, waardoor de verspilling toeneemt en de daarmee gepaard gaande negatieve economische, sociale en milieugevolgen toenemen.

Bron: azosensors.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven