Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Japan overweegt overheidsorgaan voor bescherming plantenrassen

De Japanse regering overweegt strengere maatregelen ter bescherming van hoogwaardige vruchten en andere land- en tuinbouwproducten die in het land zelf zijn ontwikkeld. Het Japanse ministerie van Landbouw overweegt een instantie op te richten om het intellectuele eigendom van binnenlandse ontwikkelaars van nieuwe plantenvariëteiten in stand te houden en te beschermen.

Ambtenaren zeggen dat zij namens de bedrijven willen werken om toezicht te houden op piraterij en andere illegale activiteiten. Zij zijn ook van plan als bemiddelaar op te treden om ervoor te zorgen dat de ontwikkelaars licentierechten voor hun nieuwe variëteiten ontvangen.

Het probleem werd onderstreept door de ontdekking van Shine Muscat, een druif van hoge kwaliteit, die plotseling in China werd geteeld. De vrucht was ontwikkeld door een Japans onderzoeksinstituut. Ambtenaren van het ministerie schatten dat China jaarlijks zo'n 80 miljoen dollar of meer verschuldigd is aan licentierechten voor de vrucht.

Bron: nhk.or.jp

Publicatiedatum: