Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China is een van de belangrijkste bestemmingen voor blauwe bessen uit de regio Piura in Peru

Telers in Piura zijn, met steun van de Nationale Gezondheidsdienst voor de Landbouw (Senasa), in de regio een exportcampagne voor 2022 begonnen die naar verwachting de 5.730 ton blauwe bessen die tijdens het vorige seizoen werden geëxporteerd, zal overtreffen. De ontwikkeling van blauwe bessen in de regio Piura is uitgebreid tot ongeveer 852 ha. 4.490,98 ton in 2020 en 5.730,51 ton in 2021; voor dit jaar wordt verwacht dat deze toename van exporteerbare hoeveelheden zal aanhouden, wat de regionale economie ten goede zal komen. In het gebied worden onder meer de volgende variëteiten geteeld: Biloxi, Ventura, Kestrel en Rocío.

Voor het welslagen van de campagne wordt een reeks fytosanitaire acties uitgevoerd door de landbouwgezondheidssector in samenwerking met de telers en de landbouwexportsector om de gezondheid van de producten te vrijwaren. Voor de campagne moeten de teeltlocaties voor blauwe bessen worden gecertificeerd, wat onder meer inhoudt dat de toepassing van een goede geïntegreerde bestrijding, het correcte gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en de toepassing van goede tuinbouwpraktijken worden gecontroleerd.

De Senasa certificeert ook de bewerkings- en verpakkingsbedrijven, die dit seizoen in vier fabrieken in de teeltgebieden van Castile, Piura en Tamarindo hun activiteiten hebben toegestaan. In deze fabrieken controleren de inspecteurs van Senasa het traceerbaarheidssysteem van de producten, van de oogst tot de verzending naar verschillende internationale bestemmingen. De fytosanitaire certificering van de goederen wordt uitgevoerd in strikte overeenstemming met het door het importerende land goedgekeurde werkplan om de veiligheid van het fruit te garanderen.

De belangrijkste bestemmingen voor in Piura geteelde blauwe bessen zijn de Verenigde Staten, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, China, Canada en andere landen.

Bron: Market Information

Publicatiedatum: