Pink Tiger-citroenen met roze vruchtvlees beschikbaar voor Zuid-Afrikanen

Na afbeeldingen gezien te hebben van de gestreepte Pink Tiger-citroen met roze vruchtvlees hebben Rebecca Fifield en Dewalf Naudé (respectievelijk voedseltechnoloog en inkoper bij de Zuid-Afrikaanse retailketen Pick n Pay) citrusleveranciers vijf jaar lang op de hielen gezeten om minimaal een proefzending te kunnen ontvangen.

Foto's: Pick n Pay

“Het enige wat wij wisten was dat ze ergens ter wereld bestonden, Voor zover wij weten, worden ze niet in Zuid-Afrika geteeld," zegt Rebecca. Nu zijn Leaf Brands en Market Demand Fruits erin geslaagd om deze fruitsoort dit jaar uit Spanje te importeren. 

Rechts: Pink Tiger-citroenen zijn vanaf nu verkrijgbaar bij vestigingen van Pick n Pay in  Gauteng en West-Kaap

De bijzondere citroenen worden los verkocht. Op informatieborden wordt de oorsprong van deze tot nu toe onbekende fruitsoort in Zuid-Afrika toegelicht.

"Ze zijn zoeter en minder zuur dan gewone citroenen. De bloemige en aromatische tonen maken deze citroen tot een spannend ingrediënt in vele nagerechten, en een absolute aanrader in een gin-tonic," zegt Rebecca. 

Om klanten kennis te laten maken met deze citroen, die duurder is dan conventionele citroenen (waarvan het seizoen in Zuid-Afrika momenteel in volle gang is), worden er proeverijen in winkels gehouden. De opbrengsten van de Tiger Pink-bomen liggen lager en daarnaast moet het fruit helemaal uit Spanje worden geïmporteerd. 

Voor meer informatie:
Rebecca Fifield
Pick n Pay
Tel: +27 21 658 2334
rfifield@pnp.co.za
www.pnp.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.