Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Verwachte recordproductie Spaanse mandarijnen teniet gedaan door regen"

De regenval heeft de Spaanse citrusteelt geen goed gedaan, zo vertelt een Spaanse producent. "In het begin van het seizoen konden we wat regen goed verbruiken, maar door de overvloedige regenval is er nu de nodige schade geleden. Er werd een recordproductie aan mandarijnen verwacht, maar uiteindelijk moet er met de Nadorcott-mandarijnen nog maar blijken of we het volume van vorig jaar kunnen evenaren."

Met handsinaasappelen zal het Spaanse bedrijf nog doorgaan tot eind juni, begin juli. De prijzen van het Spaanse citrus zijn volgens de verkoper niet om over naar huis te schrijven. Wel blijft de verkoop richting de West-Europese markt vooralsnog aardig doorlopen. "Wel zie je dat er nu wat meer concurrentie van ander zomerfruit op de markt gaat komen, zoals steenfruit."

In opkomst zijn volgens hem de Spaanse bloedsinaasappelen. "Die zijn nog niet al te bekend, maar vallen goed in de smaak bij de Europese klanten."