Victoria Martín, Plus Berries (Spanje):

"Weinigen kunnen goede volumes zero residu steenfruit aanbieden vanaf begin april"

Sinds eind maart is het eerste steenfruit uit de kassen van de Zuid-Spaanse provincie Huelva weer op de markt.

"Op 28 maart zijn we begonnen met de pluk van de eerste wit- en geelvlezige nectarines. En voor het eerst in onze geschiedenis beginnen we met beide soorten tegelijkertijd", zegt Victoria Martín, commercieel manager van Plus Berries.

"Vroeger zat er altijd een week tussen de eerste oogst van beide soorten, maar we hebben een zachte winter gehad, waardoor de vruchtzetting sneller evolueerde dan normaal. De witte nectarines volgen het gebruikelijke tijdschema, maar er zijn rassen die 10 dagen voor zijn op hun tijd."

"Dit weekend zijn we ook begonnen met de oogst van witvlezige perziken en medio deze week zullen we al vier soorten beschikbaar hebben, waaronder ook rode perzik", vervolgt Victoria Martín.

Plus Berries heeft 250 hectare vroeg steenfruit in Huelva en verwacht ongeveer 4 miljoen kilo nectarines, perziken, paraguayo’s, abrikozen en pruimen te oogsten. Daarna gaat het bedrijf verder met de oogst van in Badajoz, waar het zo'n 15.000 ton verwacht te plukken.

"We kunnen onze klanten bedienen van begin april tot en met november. Weinigen kunnen steenfruit aanbieden met consistente volumes vanaf begin april en met rassen die ook lekker zijn. Bovendien is ons hele assortiment steenfruit zero residu, wat zeer gewaardeerd wordt op de Europese markt, vooral in Frankrijk", vertelt Victoria Martín.

"Voor onze zero residu-teelt beschikken we over het certificaat uitgegeven door Zerya. Dat betekent dat onze producten in het schap geen resten van gewasbeschermingsmiddelen bevatten, zolang de teeltomstandigheden het toelaten", voegt ze eraan toe.

De eerste nectarines zijn volgens Victoria Martín zeer goed ontvangen op de markt. "Je ziet dat de mensen blij zijn weer te kunnen overschakelen op het zomerfruit. Maar het is ons nog niet duidelijk wat de impact van de plotselinge stijging van de productiekosten op de winstmarges zal zijn. Het zal moeilijk zijn om deze kosten vanaf het begin in de verkoopprijzen door te rekenen. Op dit moment liggen de prijzen van de eerste partijen op een acceptabel niveau", besluit Victoria Martín.

Voor meer informatie:
Victoria Martín
(commercieel directeur van Agro Martín)
Grupo Plus Berries
+34 673109821
victoriamartin@plusberries.com 
plusberries.com
agromartin.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven