"Turkse export naar Rusland is niet gestopt"

Turkse producten vinden nog steeds hun weg naar de Russische markt. Hoewel er ongeveer een week onzekerheid was onder Russische importeurs, komt er nu weer beweging in de zaak. Ook de prijzen voor verse producten op de Turkse binnenlandse markt zijn weer normaal.

Hoewel de prijzen voor groenten en fruit op de Turkse binnenlandse markt de afgelopen week enigszins zijn gedaald, zijn de prijzen volgens Sefik Can van Canlar Fruit alweer hersteld tot de gebruikelijke prijs. "Wat de lokale markt betreft, hebben we hier in Turkije niet echt prijsdalingen gemerkt. Ongeveer 5% van de Turkse landbouwproductie wordt jaarlijks over de hele wereld geƫxporteerd. Dit betekent dat 95% van de productie in eigen land wordt geconsumeerd, en dus is het niet haalbaar om echt een daling van de prijzen van verse groenten en fruit te verwachten."

Hoewel het grootste deel van Europa geen goederen meer mag exporteren naar de Russische markt, geldt dit niet voor Turkse producten. Can is er dankbaar voor, want ze sturen elk jaar behoorlijk wat product naar Rusland: "Voor Turkse exporteurs is de export naar Rusland niet gestopt. Er is echter wel sprake van een daling als we kijken naar de exportcijfers van onze regio naar Rusland. Ondanks de sancties met betrekking tot Swift, hebben we tot nu toe geen problemen gehad met de betalingen. Ons bedrijf exporteert onder meer appelen, druiven, perziken, kersen en granaatappels naar de Russische markt", besluit hij.

Voor meer informatie:
Sefik Can
Canlar Fruit
Tel: +90 (242) 339 21 91
sefik@canlarfruit.com
www.canlarfruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven