ABC Fresh

"Deze week werden de eerste druiven uit India verscheept"

Het seizoen van druiven van overzee is in volle gang, zo ook voor ABC Fresh uit Hamburg. "We konden zeer flexibel op verschillende problemen reageren, omdat we druiven van verschillende herkomstlanden aanbieden en zo gaten in het aanbod kunnen vermijden." Met corona heerste er weliswaar nog onzekerheid en uitdagingen in de logistiek, vertragingen en een gebrek aan capaciteit zullen eveneens de markt bepalen. Het seizoen liep tot nu toe echter overwegend positief.

Seizoen van oktober tot en met juli
Het seizoen begon voor het bedrijf met druiven uit Peru en Brazilië, gevolgd door aanbod uit Zuid-Afrika en Namibië. "Deze week werden de eerste druiven uit India verscheept, deze kunnen we vanaf week 7 aanbieden. Vanaf eind februari komen er ook druiven uit Chili. In mei krijgen we dan de eerste ladingen uit Egypte. Dat wil zeggen dat we van oktober tot en met juli druiven van overzee in ons assortiment hebben." 

De Peruaanse druiven vertoonden een goede kwaliteit. Het aanbod uit Namibië was getroffen door regenachtig weer en leverings-vertragingen. Men kan echter grotendeels tevreden zijn met de kwaliteit. "We hebben een grote verscheidenheid aan rassen en hadden in het bijzonder veel succes met Sweet Globe, Ivory, Sugar Crisp, Cotton Candy en Candy Heart. We merken dat een bepaald deel van onze klanten niet meer alleen naar witte en rode pitloze druiven vraagt, maar expliciet naar bepaalde rassen."

10-15 containers per week
Momenteel importeert het bedrijf tussen de 10 en 15 containers druiven per week. Tot de klanten tellen we de retail, de horeca evenals fresh-cut bedrijven. De producten worden in heel Europa verkocht, via vestigingen in Nederland en Italië. Ondanks de gestegen kosten zijn de prijzen op het niveau van vorig jaar en deze konden niet verhoogd worden. "De logistieke kosten en de productiekosten zijn aanzienlijk gestegen. Dat we onze producten nog steeds tegen dezelfde prijs aanbieden, is dus een kritiek punt."

ABC Fresh is eveneens een grote importeur van granaatappelen uit Peru. De eerste scheepsladingen zullen in de komende week arriveren. Deze worden van week 6 tot en met week 27 aangeboden. 

Voor meer informatie:
Garabed Hambarsounian 
ABC Fresh GmbH
Lippeltstr. 1
20097 Hamburg, Duitsland
Tel: +49 (40) 30 70 96 80
info@abcfresh.de 
abcfresh.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven