Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse Comune clementine beschikbaar tot eind januari

Het seizoen van de Comune clementine loopt weer op zijn einde in Italië. Fruit Alba, een coöperatie uit de provincie Cosenza, maakt een voorlopige balans op. "Onze geavanceerde teelt- en verwerkingstechnieken laten ons toe clementines van uitstekende kwaliteit tot diep in januari te leveren", zegt salesmanager Francesco Spataro.

De kwaliteit kenmerkend voor dit product is er niet zomaar. Er lagen en liggen namelijk veel obstakels op de weg die het de coöperatie moeilijk maken. Zo is er de stijging van de productiekosten en de uitdaging om voldoende arbeidskrachten te vinden én die ook aan het werk te kunnen houden gedurende het hele seizoen.

"Ons organisatietalent heeft ons in staat gesteld het personeelsbestand te optimaliseren. Zelfs met iets minder medewerkers zijn we erin geslaagd om het seizoen van de Comune clementine zonder al te veel moeite af te sluiten. Ook onze nieuwe installaties met meer ruimte en meer cellen hebben ons toegelaten op vele vlakken comfortabeler en beter te werken."

Het nieuwe verwerkingscentrum van Fruit Alba is bijna drie keer zo groot als het vorige en veel functioneler bij elke verwerkingsfase. De faciliteit bevindt zich in Piana di Sibari en is volledig omgeven door citrusboomgaarden.

Het bedrijf besteedt veel aandacht aan de planning van de oogst en de verwerking. "Ook dit jaar hebben we weer het juiste moment weten uit te kiezen voor het begin van de oogst. We hebben praktisch geen retourzendingen gehad."

Maar wanneer je tegen het einde van het ene seizoen aankijkt, staat het volgende weer voor de deur: "De Comune clementine heeft ons mooie resultaten opgeleverd en nu zijn we al begonnen met de voorbereiding van het seizoen van de late variëteiten", besluit Spataro.

Voor meer informatie:
Fruit Alba Soc. Coop. Agricola
Lago di Balaton
87064 Corigliano Calabro (CS) - Italië
Tel: +39 (0)983 851276
info@fruitalba.com 
www.fruitalba.com 

Publicatiedatum: