Arancia di Ribera sinaasappelen zeer gewild

“Het seizoen van Arancia di Ribera DOP verloopt meer dan positief en we zijn nu halverwege het seizoen. Wij hebben al meer dan 2.500.000 kg van de sinaasappel met beschermde oorsprongsbenaming op de markt gebracht, wat het enorme succes bevestigt van deze sinaasappel”, zegt sales/marketing manager Paolo Parlapiano van Parlapiano Fruit.

V.l.n.r.: Sales- en marketingmanager Paolo Parlapiano, Biagio Parlapiano, directeur Parlapiano Sicilia en productiemanager Vincenzo Parlapiano 

“De pandemie heeft de mensen bewuster gemaakt van de waarde van een goede voeding voor de gezondheid en de versterking van het immuunsysteem. We zullen dus een consolidatie zien van de toename van de consumptie van groenten en fruit, met bijzondere aandacht voor de oorsprong en de seizoensgebondenheid. De voorkeur zal worden gegeven aan vruchten van bepaalde oorsprong en met een uitzonderlijke geur en smaak, zoals de Ribera Orange BOB.”  

“Het huidige seizoen wordt gekenmerkt door prijsstijgingen voor de teelt, energie, verpakking en vervoer. In het gebied waar de Arancia di Ribera wordt geteeld zijn er veel kleine telers en de productiekosten van citrus zijn hoger dan in andere gebieden, waar er grote percelen zijn. Maar de kleinschaligheid is juist kenmerkend voor een eeuwenoude teelt als die van Arancia di Ribera. Er wordt dagelijks geteeld met enorme passie en inspanning en met teelt-technieken die van vader op zoon worden doorgegeven”, zegt Vincenzo Parlapiano.

Voor meer informatie:
Paolo Parlapiano
Parlapiano Fruit
C.da Donna Vanna SP 57
92016 Ribera (AG) - Italië
+39 0925 545947
info@parlapianofruit.com 
www.parlapianofruit.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven