Ersan Yildizak van disFruta Fruchtimport biedt clementines uit Adana aan

"Vanwege schommeling van de lira, moesten onze prijzen met ongeveer 5-7% omhoog"

Dat retailers hun omzet in 2021 konden verhogen, is niet in de laatste plaats te danken aan de leveranciers. Zoals Ersan Yildizak (rechts op de foto, met zijn zoon), directeur van disFruta Fruchtimport uit het Duitse Wuppertal  vertelde, kon ook zijn bedrijf terugkijken op een succesvol jaar. "In 2021 hadden we 30-35% meer omzet dan in het jaar daarvoor," zegt Yildizak. Dit hield verband met het feit dat zijn bedrijf in staat was zowel het aantal leveranciers als klanten stabiel te houden. "We zagen zelfs een toename in het aantal klanten."

Momenteel biedt disFruta clementines uit de Turkse regio Adana van het merk Reyba aan, die volgens Yildizak worden gekenmerkt door een uitstekende kwaliteit. Ondanks de pandemie en de huidige financiële situatie in Turkije zijn er geen noemenswaardige problemen met de leveringen. Het bedrijf verkoopt ongeveer twee tot drie vrachtwagenladingen per week. "Maar we kunnen tot tien ladingen per week leveren," zegt Yildizak. De clementines worden in heel Duitsland en in Nederland aan de retail verkocht.

10-15% stijging van vervoerskosten, 5-7% stijging productprijzen
"Veel bekende grote exporteurs hebben een slecht gevoel bij het exporteren van goederen, omdat de grote schommelingen in de waarde van de Turkse lira voor onzekerheid zorgen in Turkije," zegt Yildizak. "Voor het overige zijn er geen grote problemen, hoewel de gestegen brandstofprijzen zeker voelbaar zijn."

"Bovendien stagneert ook de productie van vrachtwagens. Als de oude vrachtwagens niet meer kunnen rijden, kunnen ze nauwelijks worden vervangen omdat er een tekort aan vrachtwagens is," zegt Yildizak. Volgens hem hebben de vervoersmaatschappijen hun prijzen met 10-15% verhoogd. "Daarom moesten wij ook onze prijzen met ongeveer 5-7% verhogen. Maar omdat wij sterk geworteld zijn in de Turkse import, kunnen wij alle producten blijven aanbieden."

Voor meer informatie:
Ersan Yildizak
disFruta Fruchtimport GmbH
Herzogstraße 28
42103 Wuppertal, Duitsland
Tel: +49 202 7475620
info@dis-fruta.de 
www.dis-fruta.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven