Marco Stahl van Tsiourvas, over het Cypriotische aardappelseizoen:

"We verwachten zo'n 50-100 ton Annabelle-aardappelen per week te kunnen oogsten"

Aan het begin van het Cypriotische aardappelseizoen spraken wij met Marco Stahl van Tsiourvas, dat onder meer op de groothandelsmarkt van Stuttgart vertegenwoordigd is. "Er is wat regen gevallen, daardoor zijn de hoeveelheden op dit moment nog wat beperkt. In de komende dagen, met beter weer, zal er meer beschikbaar zijn  en deze week begint de verkoop pas echt. We verwachten dat er voldoende aardappelen zullen zijn, ook voor de Kersthandel," zegt Marco Stahl. "We verwachten zo'n 50-100 ton per week uit het rode aarde-gebied op Cyprus. We zullen voornamelijk de Annabelle-variëteit aanbieden."

"De regenval duurde maar kort, dus het oogsten verloopt nu weer goed. Wij verwachten geen tekorten. Bovendien is er goed weer voorspeld met temperaturen van meer dan 20ºC, dus we kunnen nog aardig wat oogsten," zegt Stahl. Het seizoen voor Cypriotische aardappelen is begonnen in week 47 en zal duren tot juni/juli volgend jaar, afhankelijk van het weer.

Hopen op een winstgevende Kerstverkoop
De aardappelen worden geleverd aan weekmarkten, supermarkten en groothandelsmarkten, maar ook aan traiteurs, kleinhandelaars en delicatessenwinkels. "De vraag is hetzelfde gebleven als vorig jaar. De laatste drie, vier weken was de handel op de groothandelsmarkten wat minder. Ook bij onze eigen stand is het momenteel rustig. De drempels voor consumenten om de horeca te bezoeken zijn nu gewoon hoger dan vroeger," aldus Stahl. "Nu Kerstmis voor de deur staat, kan ik me voorstellen dat de vraag weer zal toenemen en dat de stemming positiever zal zijn."

Het is op de groothandelsmarkt in Stuttgart momenteel wat rustiger en er hangt een bepaalde onzekerheid in de lucht. "Het valt nog te bezien hoe de verkoop in de horeca zich zal voortzetten. Maar aangezien de groenten- en fruitsector deel uitmaakt van de voedingssector, blijven wij een belangrijke partner."

"Wat betreft de stijgende vrachtkosten moeten we maar zien hoe we daarmee omgaan. Vanuit Cyprus zijn er in dit opzicht echter nog weinig problemen." In Cyprus beginnen ze nu met de oogst en zijn ze vol vertrouwen. "De aardappelen zijn vers en van goede kwaliteit. De prijzen blijven vergelijkbaar met die van vorig jaar."

Voor meer informatie: 
Marco Stahl
TSIOURVAS GmbH & Co
Langwiesenweg 28
70327 Stuttgart / Großmarkt, Duitsland
Tel: +49 711 9011 0811
marco-stahl@tsiourvas.de 
www.tsiourvas.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven