Carlo Salerno, Sapros Handels- und Vertriebs GmbH

"De kwaliteit van het citrus wordt steeds beter"

De 2G-regeling die op veel Duitse plaatsen in is gegaan maakt het horecabedrijven weer ontzettend moeilijk. Ook Sapros Handels -und Vertriebs GmbH op de groothandelsmarkt Karlsruhe voelt dit, zo vertelt Carlo Salerno. Verder moet er bij citrus in enkele gevallen ook op vertraagde leveringen gerekend worden. "Afhankelijk vanuit welke regio in Italië of Spanje het fruit komt, moet men rekenen op twee tot drie dagen vertraging. Eerst zullen er bloedsinaasappelen van de rassen Moro en Tarocco arriveren, gevolgd door Navelsinaasappelen vanaf december", licht Carlo verder toe. 


Carlo Salerno

Tegelijkertijd wordt de verkoop beïnvloed door een mindere kwaliteit. Maar Carlo rekent erop dat er vanaf december weer citrus van betere kwaliteit voorhanden zal zijn. "De citrusoogst uit Italië zal net als vorig jaar vermoedelijk uit veel klein citrus bestaan, maar juist de kleine exemplaren zijn populairder dan de grotere maten, aangezien ze sappiger zijn en meer vruchtvlees hebben."

Het Italiaanse seizoen begon met het ras Navelina, waarna de rassen Washington Navel en Brasiliano volgen. De laatstgenoemde rassen zijn weliswaar eerder kleiner, maar zijn wel van een zeer goede kwaliteit. Zowel in Spanje alsook in Italië loopt het seizoen tot ongeveer april. Het Spaanse seizoen begint pas echt in december. 

Smaak steeds beter, prijsniveau net als vorig jaar
"Aan het begin van het citrusseizoen waren de klanten zeer geïnteresseerd in de producten, maar toen ontbrak het nog aan de juiste smaak", aldus Carlo. "Nu wordt de kwaliteit van het fruit steeds beter."

Het prijsniveau is vergeleken met vorig jaar hetzelfde gebleven, met een minimale verandering naar boven. Er waren wederom problemen met het transport. "De transportsector is simpelweg overbelast, soms wachten we twee dagen langer op vrachtwagenleveringen dan gebruikelijk. De extreme prijsexplosies bij materialen en brandstof komen er ook nog bovenop", zegt Carlo enigszins mismoedig. 

Onrust in Zuid-Afrika zorgt voor tekorten
Vanwege de onrust in Zuid-Afrika zijn er dit jaar al tekorten geweest bij citrus. Dit duurde circa een maand. "Het citrus kwam met een vertraging van circa drie weken en ook de kwaliteit liet soms te wensen over," zegt Carlo tot slot.

Voor meer informatie:
Carlo Salerno
Sapros Handels- und Vertriebs GmbH
Tel: +49 721 62765 0
sapros@sapros-ka.de 
www.sapros.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven