Aardappelmarktrapport week 46:

"Enkele handelaren zijn sterk gefocust op de gevolgen van de nieuwe coronagolf"

Ook al is er sprake van een continue vraag, de handel en levensmiddelenhandel berichten nog steeds over een rustig marktverloop. Het marktaanbod bestaat overwegend uit leveringen van buiten de regio. De kwaliteit is niet altijd tevredenstellend, uitsorteren kost meer werk. De levensmiddelenhandel maakt reclame met actieproducten in grote verpakkingen. De prijzen zijn grotendeels op het niveau van de voorgaande weken gebleven, meldt Landwirtschaftskammer Rheinland-Pfalz.   
  

Hessen: prijsdruk door gebrekkige kwaliteit
Ondanks een rustige vraag gaan de aardappelprijzen iets omhoog. Ondertussen bestaat er prijsdruk door aardappelen die snel verkocht moeten worden vanwege kwaliteitsgebreken. Er worden meer aardappelen uitgesorteerd dan voorheen. Voor onberispelijke aardappelen uit bewaring kunnen echter nog steeds toeslagen verkregen worden. Exportmarkten zien koopinteresse, maar op het actuele prijsniveau komen er geen zaken tot stand, aldus Landesbetrieb Landwirtschaft Hessen.

Niedersachsen: vraag kon gedekt worden
Voor de basisaardappelen (sortering 35 - 65, minder dan 8% gebreken, lichte en huidvaste aardappelen, los, per 100 kg) werden in de afgelopen week de volgende prijzen betaald:

Afhankelijk van de kwaliteit zijn er nog steeds toeslagen of prijsverlagingen mogelijk. De vraag kon gedekt worden, het marktverloop was goed, meldt Bauernverband Niedersachsen.

Schleswig-Holstein: voldoende aanbod op de markt 
Landwirtschaftskammer Schleswig-Holstein laat weten dat de coronasituatie zich weer steeds verder toespitst. Ook al lijkt een nieuwe lockdown onhaalbaar, enkele handelaren zijn toch sterk gefocust op de gevolgen van de nieuwe coronagolf. De afzetmogelijkheden van aardappelen voor de horeca worden daarbij als eerste besproken. Op de huidige markt kunnen de hogere prijzen van de voorgaande week daarom geen stand houden. Naar verluidt kunnen handelaren gunstigere partijen kopen. De prijstoeslagen voor aardappelen uit bewaring vallen vooralsnog niet zo hoog uit. In z'n totaliteit is er voldoende aanbod op de markt. De vraag wordt als normaal ingeschat. Deze week wordt er een uitsorteringspercentage van tussen de 15 en 20% gemeld. Bovendien worden er partijen geëxporteerd. Prijstoeslagen kunnen in de exporthandel echter niet gegenereerd worden. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven