Ed Mourits, Bert Bosch en Hans Tabak, Dutch Green:

"Late start met Spaanse Navelina's van Cordero werpt zijn vruchten af"

Tholen - Laat beginnen wordt niet altijd als een positieve eigenschap gezien, maar in het geval van de Spaanse Navelina's onder het Cordero-merk wordt de late start bij Dutch Green in Amsterdam met trots uitgedragen. "We zijn niet van die vroege starters. Vorig jaar zijn we op 1 november gestart, nu zijn we twee weken later. Pas als onze leverancier Vicente Morell aangeeft dat hij citrus kan leveren met de juiste maat, kwaliteit en vooral smaak, dan gaan we van start", vertellen Ed Mourits, Bert Bosch en Hans Tabak.


"Daarom zijn we weer twee weken later begonnen dan een ander. Maar dat werpt ook zijn vruchten af. Als je ziet hoe de eerste auto's ontvangen zijn, dan zit meteen de gang erin", vertelt Hans Tabak, die al 32 jaar samenwerkt met de Spaanse leveranciers Morell, Gragon en Aranda. "Deze drie afladers onderscheiden zich met topkwaliteit, waarbij Frutas Morell de sinaasappelen zelfs met een schaartje plukt. Het is een relatief kleine firma, maar wel een echte specialist."

"Over tien dagen starten we met het citrus van Gragon, de specialist in Salustiana's onder ons merk Mexicana. De oogst is vergelijkbaar met vorig jaar. Prijzen liggen op een normaal niveau. Wel ligt de vraag naar perssinaasappelen een stuk lager, als gevolg van de grote voorraad vanuit Zuid-Afrika." De Amsterdamse importeur/groothandel maakt het Spaanse citruspakket compleet met de Clemenules van Aranda. "Met Aranda werken we al vier weken met een superkwaliteit mandarijnen onder de merken Filosofo en Elite. De Clemenules vallen kwalitatief niet tegen, wel valt de oogst lager uit dan vorig jaar."

Via Dutch Green worden de grossiers en importeurs bediend. Vanuit Groothandel Rustenburg de detaillisten en markthandelaren.

Voor meer informatie:
Hans Tabak, Ed Mourits, Bert Bosch
Dutch Green BV
+31 (0)6 53 22 89 76
info@dutchgreen.nl
www.dutchgreen.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven