Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Licht kleinere prognose citrusoogst noordelijk halfrond

De World Citrus Organisation (WCO) heeft haar jaarlijkse citrusraming voor het noordelijk halfrond voor het seizoen 2021-2022 gepubliceerd. De voorlopige raming, die zal worden gepresenteerd tijdens het Global Citrus Congress op 16 en 17 november, staat op 29.342.000 ton, wat neerkomt op een afname van 1,3% ten opzichte van  voorgaand seizoen. 

Het secretariaat van het WCO baseerde haar raming op gegevens uit Egypte, Griekenland, Israël, Italië, Marokko, Spanje, Tunesië, Turkije en de Verenigde Staten (op basis van USDA-rapporten voor Arizona, Californië, Florida en Texas). Philippe Binard, secretaris-generaal van de WCO: "De raming wijst erop dat de citrusoogst op het noordelijk halfrond 29.342.000 ton zal bedragen en dit betekent een daling van 1,3% ten opzichte van vorig seizoen."

De sinaasappeloogst zal naar verwachting met 3,5% dalen naar 15.485.106 ton. Er wordt ook een lichte afname van de grapefruit- (-0,34%, 946,5 ton) en de oogst van easypeelers (-0,70%, 8.456,1 ton) verwacht. De citroenproductie zal daarentegen met 5,6% toenemen tot 4,5 mln ton. In de EU zal de citrusoogst naar verwachting lager uitvallen met een geraamde daling van 9,4% in Griekenland, een daling van 7,7% in Spanje en van 2,6% in Italië. In het zuidelijk deel van het Middellandse Zeegebied zal de productie lager uitvallen in Tunesië (21,9%) maar nagenoeg stabiel blijven in Egypte (-0,06%). In Israël wordt een toename (+26,6%) verwacht, evenals in Turkije (21,9%) en Marokko (+5,5%). De citrusoogst in de VS zal waarschijnlijk 11,8% lager zijn dan vorig jaar. 

Binard: "De WCO heeft voor het opstellen van de citrusraming ook samengewerkt met de Kamer van Koophandel en het ministerie van Landbouw in China. Op basis van deze gegevens bedraagt de raming voor het noordelijk halfrond voor volgend seizoen 83,2 mln ton. In China wordt komend seizoen een groei van 5,2% verwacht, waarmee de totale citrusoogst op 53.900.000 ton komt. 


Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Voor meer informatie: 
World Citrus Organisation
wco@worldcitrusorganisation.org
www.worldcitrusorganisation.org  

Publicatiedatum: