Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marokko vergroot citrusexport met 15% tot 20%

Op 25 september werd het Marokkaanse citruseizoen afgetrapt met de oogst van de eerste Clementines. De eerste zendingen bereikten de Britse markt de eerste week van oktober en de week daarna kwamen de eerste zendingen in Europa aan. 

Agadir, in het zuiden van Marokko, is de stad waar het citrusseizoen van start gaat. Het seizoen duurt er tot eind juli. In Marrakesh, Beni Mellal en Gharb, in Midden-Marokko, begint het seizoen op 10 oktober en in Berkane, in het oosten, loopt het seizoen van eind oktober tot eind maart. 

Volgens de Interprofessionele Marokkaanse Citrusfederatie zal de export met 15% tot 20%, ofwel 600.000 tot 650.000 ton, groeien. Vooralsnog lijkt het een normaal seizoen te worden, afgezien van enige vertraging als gevolg van het regenseizoen. Het citrusareaal is momenteel stabiel op ongeveer 135.000 hectare. Boomgaarden worden regelmatig verjongd, maar de variëteit aan rassen is redelijk stabiel.

Naast de citrusexport naar de Europese Unie exporteert Marokko ook fruit naar Rusland, De Golfstaten, Canada, de Verenigde Staten en Azië.

Brexit
“Het gegeven dat het VK niet langer onderdeel uitmaakt van de Europese markt, waarmee we een handelsverdrag hebben, schept zowel voor het VK als Marokko een totaal andere situatie die nieuwe kansen biedt," legt El Mehdi El Alami uit, directeur promotie en development bij Morocco Foodex. 

“Deze kansen bestaan onder meer uit een nieuw Marokkaans productaanbod dat specifiek is toegespitst op de Britse markt, rechtstreekse contacten met handelaren en een nieuwe concurrerende logistieke situatie. Onze communicatiecampagne borduurt voort op onze lang bestaande band met het VK en is gericht op het uitlichten van deze nieuwe mogelijkheden."

Voor meer informatie: 
frommoroccotouk.co.uk

Publicatiedatum: