Antoine Guyot, Del Monte:

"November is altijd een zeer gecompliceerde maand voor de afzet van clementines"

“Twee weken geleden hebben we de eerste ladingen clementines zonder bladeren uit Spanje ontvangen en eind vorige week zijn we begonnen met het op de markt brengen van de clementines met blad”, vertelt Antoine Guyot van Del Monte France.

© Del Monte 

Ondanks het feit dat er voldoende partijen beschikbaar waren en dat de kwaliteit van de clementines al vroeg in het seizoen zeer goed was, verliep de afzet van het fruit bijzonder moeizaam. “November is altijd een zeer gecompliceerde maand voor de afzet. Dit geldt overigens voor de meeste groenten en fruit. Met Black Friday komt de consumptie van verse producten vaak op de tweede plaats. We beschikken over voldoende echt heel mooie producten, met een uitgebalanceerde smaak, een fraai uiterlijk en mooie maten. We hebben dus alle reden om tevreden te zijn, maar de consumptieaantallen zijn duidelijk klein, wat leidt tot een onbalans met betrekking tot vraag en aanbod. De prijzen zijn laag, wat ook het geval is voor veel andere producten, behalve misschien voor bepaalde nicheproducten.”

Ondanks de moeizame start van het seizoen blijft Antoine positief en hoopt hij dat de afzet in december weer zal aantrekken. “Het einde van de maand heeft niet geholpen om de afzet te stimuleren. In december, met Kerstmis in het vooruitzicht, hopen we echter dat de consumptie weer zal toenemen. Volgens sommige experts zou de afzet dan moeten aantrekken en zouden de prijzen hierdoor al vanaf deze week moeten gaan stijgen.”

Voor meer informatie: Antoine GuyotDel Monte06 14 75 12 86aguyot@freshdelmonte.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.