Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
T.J. Flowers - Lone Star Citrus Growers

"Texas staat bekend als producent van een van de zoetste grapefruitsoorten"

Texas Rio Red grapefruit is een product van Lone Star Citrus Growers. "Texas staat bekend om de teelt van een van de zoetste grapefruitsoorten, Texas Red Grapefruits," zegt T.J. Flowers van het bedrijf. 

Het geheim van zoetere grapefruit
Gelegen in het meest zuidelijke puntje van Texas staat de Rio Grande Valley bekend om zijn hete, vochtige en tropische klimaat. De rijke bodem in deze regio van Zuid-Texas is de perfecte locatie voor grapefruitbomen.

In tegenstelling tot de andere grapefruit uit de VS, die vooral in de zomer worden verkocht, blijft de Rio Red grapefruit tot in de winter in de Texaanse zon liggen. Dit is waar het verschil in zoetheid in het spel komt. Door te groeien tijdens de lente- en zomermaanden en vervolgens de piekrijpheid (en smaak) te bereiken tijdens de Texaanse winter, krijgt de Rio Red grapefruit alle gelegenheid om zoeter te worden dan andere grapefruit.

"Een perfect gladde buitenkant garandeert niet automatisch een beter smakende grapefruit. In feite zijn de littekens die soms kunnen worden gevonden op Rio Red grapefruit eigenlijk een indicatie voor een optimale smaak en zoetheid," licht Flowers toe.


Grapefruitsap voor Europa

Volgens het rapport "The Global Grapefruit Juice Market and the Impact of COVID-19 in the Medium Term" is grapefruitsap in de meeste Europese landen de vierde favoriete smaakmaker. Grapefruitsap kan natuurlijk worden gedronken als een op zichzelf staand sap, maar wordt ook vaak gemengd in multi-vitaminesappen.

Interessant is dat uit het rapport ook blijkt dat de meeste Europeanen de voorkeur geven aan sap dat is gemaakt van een specifieke fruitsoort. De Rio Red grapefruit is een ideale kandidaat omdat hij de aandacht trekt met zijn levendige, rode kleur en natuurlijke zoetheid.

Naast de smaak is ook de voedingswaarde een overtuigend motief voor consumenten om grapefruitsap te drinken. Een van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van Rio Red grapefruits is afkomstig van vitamine C. Een halve grapefruit bevat bijna 40 milligram vitamine C. Dit komt overeen met bijna tweederde van de dagelijkse waarde van de vitamine zoals berekend door de Food and Drug Administration.

Grapefruit zit ook vol met lycopenen, die bekend staan om hun anti-oxiderende eigenschappen. In feite zijn het de lycopenen die de Texas rode grapefruit hun rode kleur geven. Dit is waarom rode grapefruit bijzonder rijk is aan anti-oxidanten.

Bovendien is bijna 30 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde voor vitamine A, ook bekend om zijn antioxiderende eigenschappen, te vinden in elke helft van een Rio Red grapefruit. Vitamine A is essentieel voor het behoud van een normaal gezichtsvermogen en speelt ook een rol bij de voortplanting en het immuunsysteem. Het verbetert ook de gezondheid van het hart, de nieren, de longen en andere organen.

Voor meer informatie:
Lone Star
+31(0)36 760 7100
[email protected] 

Publicatiedatum: