Fruit van eerste oogst naar de China International Import Expo (CIIE) in Shanghai

Belgische rode Conference-peer debuteert in China

De gekende groene Conference-peren zijn sinds hun komst op de Chinese markt 10 jaar geleden een gewild product geworden bij veel Chinese consumenten. Uit importgegevens blijkt dat er sinds 2011 naar schatting 35.000 ton Truval Conference-peren van de BFV op de Chinese markt zijn geïmporteerd.

"De Red Conference-peer is de nieuwste variëteit die we hebben geteeld en dit jaar is de eerste oogst", zegt Marc Evrard, commercieel directeur van de BFV. "Met de introductie van de Red Conference op de vierde China International Import Expo (CIIE) van 5 tot 11 november in Shanghai willen we samen met onze partners inspelen op de sterke vraag naar nieuwigheden van de Chinese consumenten."

De introductie van deze nieuwe variëteit op de Chinese markt in het eerste oogstjaar toont het vertrouwen van de BFV in de markt. De groene Conference-peren werden de afgelopen 10 jaar reeds verdeeld in 35 steden in China. "Nu zijn we de grootste exporteur van Westerse peren op de Chinese markt en we verwachten de komende vijf jaar een stijging van 300 procent van de afzet van Belgische Conference-peren op de Chinese markt”, aldus Evrard.

Zoals veel multinationals doen met nieuwe producten, kozen BFV en Dole ervoor om de Red Conference-peer te introduceren op de 4de CIIE, een grootschalige nationale expo met als thema import. "We hebben de Belgische groene Conference-peren naar de eerste drie CIIE's gebracht en ze worden door veel kopers zeer gewaardeerd", zegt Vivian Wang, brand director van Dole China. Wang zei dat volgens douanegegevens in 2020 de door Dole geïmporteerde Conference-peren 44 procent van de jaarlijkse Chinese perenimport voor hun rekening namen.

Tijdens deze expo proefde de bekende Chinese journaliste Wang Bingbing de nieuwe Red Conference op de stand van Dole China. Wang Bingbing is momenteel een van de belangrijkste verslaggevers in China. De uitzending met de Belgische Red Conference in de hoofdrol werd vertoond op CCTV-13. CCTV-13 is een 24-uurs nieuwszender van China Central Television en de grootste nieuwszender op het vasteland van China. Deze uitzending had een bereik van meer dan 600 miljoen kijkers.

Voor meer informatie:
Marc Evrard
Belgische Fruitveiling
marc.evrard@bfv.be 
www.bfv.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven