Fruit Alba neemt nieuw pakhuis in gebruik

Goede kwaliteit vroege Spaanse clementines

De oogst van vroege clementines is een paar dagen geleden van start gegaan bij Fruit Alba, een coöperatie uit Corigliano Rossano, in de Zuid-Italiaanse provincie Cosenza. Verkoopmanager Francesco Spataro geeft ons een vooruitblik op het seizoen 2021/22. "De kwaliteit is geweldig, maar de opbrengst ligt iets lager. De vorst in april heeft zich vooral laten gelden in de vroegste rassen. Het is nog vroeg voor een precieze balans, maar we kunnen uitgaan van een productiedaling van 30%."

Francesco en Giuseppe Spataro

In tegenstelling tot vorig jaar is de maatvoering goed te noemen. "Maar vergeet niet dat de kwaliteit van de kleine maten ook uitstekend is en daarom zullen we ons uiterste best doen om mooie afzetmogelijkheden te zoeken voor het kleine fruit."

De filosofie van Fruit Alba is om het fruit op het juiste moment van rijping te oogsten en zo te vermijden dat er al vroeg in het seizoen fruit op de markt komt dat niet volledig aan de kwaliteitseisen voldoet. "Wachten op de juiste Brixgraad, dat is onze modus operandi om uitstekende clementines te hebben."

De coöperatie levert het citrus aan de retail en alle grote groothandelsmarkten in Italië. Daarnaast exporteert het ook een deel van het fruit naar alle Europese landen en dan vooral naar Duitsland, Zwitserland, Polen en Oost-Europa.

Dit jaar heeft Fruit Alba groot nieuws: sinds enkele maanden hebben we een nieuw pakhuis in gebruik. Het nieuwe magazijn is veel groter dan het vorige – bijna drie keer zo groot – en ook functioneler in alle verwerkingsfasen. Het nieuwe pand bevindt zich in Piana di Sibari en is praktisch volledig omringd door citrusboomgaarden.

Het nieuwe pakhuis, omgeven door citrusboomgaarden

"We waren al jaren op zoek naar een plek met enkele specifieke kenmerken", zeggen de broers Francesco en Giuseppe Spataro. "Dit jaar hebben we het eindelijk gevonden. En we zijn er niet alleen in geslaagd een gebouw te vinden dat voldoet aan onze behoeften en past bij onze bedrijfsfilosofie, we hebben daarenboven ook nog eens veel geluk, want waar we ook kijken, zien we citrusbomen. We zijn dus ook fysiek omringd door onze passie."

Fruit Alba Soc. Coop. Agricola is een coöperatie die al jaren wordt gewaardeerd om haar dynamiek, innovatieve ingesteldheid en het gebruik van de beste teelttechnieken. "We volgen onze producten vanaf het zaadje. We maken een onderscheid tussen onze gewassen op basis van de verschillende kenmerken van bodem en microklimaten. We behandelen onze producten elke dag met de grootste zorg en de natuur beloont ons met citrus van uitstekende kwaliteit. Ook tijdens de oogst en verwerkingsproces gaan we heel zorgvuldig te werk zodat ons citrus er altijd fris uitziet en lekker blijft geuren", besluiten de gebroeders Spataro.

Voor meer informatie:
Fruit Alba Soc. Coop. Agricola
Lago di Balaton
87064 Corigliano Calabro (CS) - Italië
+39 (0)983 851276
info@fruitalba.com 
www.fruitalba.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven