Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kersenbloesemceremonie met Chinese ambassadeur

Chileens nieuwe kersenseizoen in de steigers

De Chileense kersensector kijkt al vooruit naar het nieuwe seizoen 2021-2022 en deed dat samen met de Chinese ambassadeur in Chili, Niu Qingbao. China is de belangrijkste bestemming voor Chileense kersen, maar ook een land waarmee Chili een lange traditie van vriendschap en samenwerking heeft.

Die vriendschapsbanden werden ook benadrukt door de ambassadeur: "China is een belangrijke markt voor veel Chileense producten, maar vooral voor kersen, want 90% van de export van dit fruit is bestemd voor de Chinese markt. China is een markt die zal blijven groeien en die ook steeds meer open zal staan voor producten van over de hele wereld. Er is veel concurrentie op de Chinese markt, aangezien meerdere landen telen wat wij nodig hebben en ook willen, maar de Chinese consument geeft er toch de voorkeur aan producten te kopen uit bevriende landen. Chili en China hebben een speciale vriendschapsrelatie, want Chili was het eerste land in Zuid-Amerika dat het nieuwe China erkende en het eerste dat een vrijhandelsovereenkomst met China sloot. Ondanks de felle concurrentie op de Chinese kersenmarkt, heeft de Chinese consument dus een speciale genegenheid voor het Chileense fruit."

Ronald Bown, voorzitter van de Chileense Vereniging van Fruitexporteurs (ASOEX), gaf aan dat de vriendschapsbanden die het Chinese en Chileense volk verenigen, worden versterkt met de aanwezigheid van de Chinese ambassadeur op zo'n belangrijke gebeurtenis voor de Chileense fruitsector, namelijk de officiële ceremonie die het begin inluidt van het nieuwe kersenseizoen.

"We werken aan een grote promotiecampagne om de toegang van Chileense kersen tot de verschillende steden en regio's in China te vergroten. Tegelijkertijd focussen we ons op de naleving van de met China vastgestelde protocollen om de consument kwaliteitsvol en veilig fruit te bieden", voegde Bown eraan toe.

Het evenement dat werd georganiseerd door ASOEX en het Kersencomité vond plaats op het hoofdkantoor van het bedrijf Garces Fruits in San Francisco de Mostazal.

Nieuw seizoen
Met betrekking tot de problemen die de Chileense kersenexport vorig seizoen ondervond, zei de Chinese ambassadeur het volgende: "Vorig jaar kwam de kersenexport als gevolg van de pandemie enkele obstakels tegen op de weg. Maar dit jaar hebben het Chileense ministerie van Landbouw en andere instellingen al veel voorbereidingen getroffen voor het nieuwe seizoen. Ze hebben nauw samengewerkt met de Chinese autoriteiten, vooral inzake inspectie op virussen en andere problemen, dus verwachten we niet dat daar veel problemen zullen opduiken en we hopen dat de export van Chileense kersen dit seizoen weer zeer succesvol mag zijn."

Voor meer informatie:
Asoex
www.asoex.cl

Publicatiedatum: