Jacob Aktalan, MG Fruit:

"Braziliaanse meloenen goed gestart op de Europese markt"

Tholen - Na een moeizaam Spaans seizoen zijn de eerste Braziliaanse meloenen op een goede markt gearriveerd. "De kwaliteit is super en ook het weer hier in Europa werkt natuurlijk mee en dat resulteert in een goede start. De kwaliteit van de Spaanse meloenen laat te wensen over en iedereen wil over op Braziliaanse meloenen", vertelt Jacob Aktalan van MG Fruit uit Ridderkerk.

De prijs van Galia's ligt rond de 8-9 euro en dat is een stuk hoger dan enkele weken geleden. Gele meloenen en Cantaloupe worden voor 9-10 euro verkocht. Er zijn al wat Braziliaanse watermeloenen op de markt en die worden voor 10-11 euro en seedless voor 12-13 euro verkocht, maar hier zijn er niet veel van, omdat er nog voldoende Spaanse beschikbaar zijn."

"De zeevrachtkosten zijn er niet lager op geworden, daarom verwacht ik dat er nog wel eens minder gelegenheidsimporteurs zich op de markt zullen begeven. Het afsluiten van retailprogramma's is met deze kosten echt een must, anders moet je er niet aan beginnen. Zelf wil ik minimaal 70% van de handel die ik binnen laat komen verkocht hebben in de programma's."

"In Brazilië geeft men aan een lagere oogst te verwachten, maar dat wordt elk jaar gezegd. Vooralsnog ga ik uit van dezelfde volumes als vorig jaar. Wij krijgen tot januari wekelijks aankomsten binnen en zien het seizoen met vertrouwen tegemoet", besluit Jacob.

Voor meer informatie:
Jacob Aktalan
MG Fruit
Selderijweg 90-E
2988 DG Ridderkerk
+31 (0)6 12 67 62 57
jacob@mgfruit.nl 
www.mgfruit.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven