Benoît Carreau, SICA Gerfruit:

“Dit jaar gaan we met de Swing Bio nog een stap verder”

In de Loire-vallei valt, net als in veel andere Franse regio's, de appeloogst dit jaar laat. "We starten eind deze week/begin volgende week met de vroegste rassen zoals Gala en Reine des Reinettes Gourmande. Over het algemeen ligt ons oogstniveau iets lager dan dat van vorig jaar als het gaat om de productie per hectare opbrengst. Met de nieuwe boomgaarden die in de Loire-vallei in productie komen, zal de oogst echter uiteindelijk iets meer opleveren dan vorig jaar," legt Benoît Carreau, appelteler en salesmanager bij SICA Gerfruit uit.

© SIca Gerfruit Swing Bio 

"We hebben vertrouwen in de kwaliteit van onze oogst"
Net als veel andere teeltbedrijven hadden ook de boomgaarden van Mylord last van de vorst. De inspanningen van de telers om hun teelt te beschermen waren daarentegen wel succesvol. "We hebben de effecten van de vorst op de kwaliteit van de appelen goed kunnen beheersen. De oogst zal dan ook wat betreft het aantal partijen vrijwel normaal zijn."

"Het is nog te vroeg om iets te kunnen zeggen over de kwaliteit van het fruit, maar 1 week vóór de oogst zijn de suikerniveaus redelijk goed en zijn de zetmeelregressieniveaus nog laag. We verwachten dan ook dat de appelen van goede kwaliteit zullen zijn. Bovendien waren de weersomstandigheden ideaal voor de appelteelt. De zeer koele ochtendtemperaturen die we de afgelopen twee weken in de regio hebben ervaren, voorspellen daarnaast een zeer interessante kleurkwaliteit. Ook de gezondheid van de boomgaarden is goed. Alles wijst op een oogst van over het geheel genomen een goede kwaliteit."

© SIca Gerfruit Swing Bio 

Hoewel het seizoen niet zal worden gekenmerkt door grote opbrengsten, maakt Benoît zich geen zorgen. "Het zal geen probleem worden om al onze klanten te bevoorraden. Er zal dit jaar geen tekort zijn."

Voor het Jazz-ras, dat later komt, zal de oogst over ongeveer een maand beginnen. Daarna is het tijd voor de Swing Bio-appelen. "We blijven onze Jazz-productie vergroten met de nieuwe boomgaarden die 3-4 jaar geleden zijn geplant en nu appelen gaan geven. Ook de jonge Swing Bio-boomgaarden gaan dit jaar produceren en de appelen kennen een goed kwaliteitsniveau. We zijn van plan om deze rond 15 oktober te gaan oogsten."

© SIca Gerfruit 

"Swing Bio wordt dit jaar het enige 100% Bee Friendly ras"
"Sinds 2018 zijn alle boomgaarden van SICA Gerfruit voorzien van het HEV-label en en produceren ze officieel ecologisch verantwoord. Daarnaast zetten we ons met de leden van de Bee Friendly-vereniging zich in voor de bescherming van bestuivende insecten. En dit jaar zetten we nog een stap die de betekenis van onze inzet markeert. We zijn onlangs een rassenpartnerschap aangegaan met Bee Friendly. Dit houdt in dat 100% van de Swing Bio-boomgaarden in Frankrijk dit jaar het Bee Friendly-label  zullen ontvangen. Swing Bio wordt daarbij het enige appelras dat zich volledig inzet om te werken volgens het Bee Friendly-initiatief."

Mylord zal aanwezig zijn op Fruit Attraction (hal 4, stand 4C08). De Swing Bio zal ook te vinden zijn op Natexpo naast Bee Friendly (hal 6, stand P58).

Voor meer informatie:
Benoît Carreau
SICA Gerfruit
+33 (0)2 43 38 11 67
+33 (0)6 11 88 65 02
bcarreau@mylord.fr   
www.mylord.fr   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven