Veel vraag naar Gavina en Eleonora watermeloenen

“Door het slechte weer van de afgelopen dagen is de Italiaanse en Europese vraag naar watermeloenen met meer dan 30% gedaald. Niet alle soorten watermeloen hebben echter te lijden gehad onder deze aanzienlijke daling”, zegt Salvatore Lotta, commercieel directeur van de Sardinische telersorganisatie Agricola Campidanese.

“De pitloze miniwatermeloenen Gavina en Eleonora bijvoorbeeld, lijken het goed te doen op de markt, dankzij hun geur, smaak en het hoge suikergehalte, dat meer dan 15° Brix bedraagt.”

“Voor deze miniwatermeloenen, die ogenschijnlijk op elkaar lijken, maar te onderscheiden zijn door kleur, textuur en gewicht, hebben we het tegenovergestelde probleem. Er is namelijk tekort, ondanks de toename van het areaal ten opzichte van 2020 en de overlappende transplantaties. De meloenen worden na de oogst onmiddellijk naar de markt gestuurd. Momenteel brengen wij ongeveer 400 pallets per dag op de markt en wij zullen hier ten minste tot de eerste week van september mee doorgaan. Dit is echter eerder dan gepland.”

Foto links: Eleonora watermeloen van 5-7 kg. Foto rechts: Gavina watermeloen met een maximaal gewicht van 2,5 kg.

“De watermeloen wordt onmiddellijk door de consument herkend, dankzij de marketinginspanningen die de laatste jaren zijn geleverd. In het algemeen is het seizoen 2021 goed van start gegaan met het aantal bestellingen. De consumptie voor Gavina en Eleonora is toegenomen, maar ook het aantal nationale en internationale afnemers is gegroeid. Onze miniwatermeloenen bereiken niet alleen Midden- en Noord-Italië, maar ook verscheidene Europese landen, zoals Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Groot-Brittannië en Nederland. In het geval van watermeloenen voelen wij weinig of geen buitenlandse concurrentie, aangezien het gaat om een product die wordt verkocht tegen prijzen die te laag zijn om te worden ingevoerd, gezien de hoge kosten die nodig zijn om ze te vervoeren.” 

Telersvereniging Agricola Campidanese brengt haar producten op de markt onder de merknaam L'Orto di Eleonora. De uitgebreide catalogus omvat ook de Corallo en de Majores meloen, andere paradepaardjes van de Sardijnse organisatie.

Voor meer informatie:
Agricola Campidanese 
Via Doria, 5
09098 Terralba (OR) - Italië
(+39) 0783 022959
info@agricolacampidanese.it
lortodieleonora.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven