Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Raphaël Martinez, AOP Pêches et Abricots de France:

"Franse perzikmarkt is over het algemeen gunstig"

Hoewel het ongunstige weer van de afgelopen weken invloed heeft gehad op de consumptie van een aantal soorten zomerfruit, lijken de perziken daar niet al te veel last van te hebben gehad: "We hebben wat de perziken betreft over het algemeen te maken met een gunstige situatie omdat de voorjaarsvorst de beschikbare partijen heeft beperkt. De perziken hebben zeker te lijden gehad onder dit gebrek aan consumptie aan het begin van het seizoen, maar dit had beperkte gevolgen het aantal aangeboden partijen dus niet groot was. De perzikoogst is minder zwaar getroffen dan die van de abrikozen. Onlangs zijn verliezen van 20 tot 30% bevestigd," vertelt Raphaël Martinez, directeur van l'AOP Pêches et Abricots de France.

Bron: l'AOP Pêches et Abricots de France 

Dit jaar is de de perzikoogst rond 15 juni begonnen en deze duurt tot half september. “Van 15 juli tot 15 augustus is het drukste seizoen met een grote oogst en een grote consumptie. We moeten dit evenwicht bewaren met een Franse markt die de komende weken goed zou moeten presteren. Na 20 augustus is de consumptie afhankelijk van het weer. Als het mooi weer is, verlengen mensen graag de zomer en zal ons fruit aan hun verwachtingen voldoen, maar als het geen mooi weer is, wordt dat wat ingewikkelder."

Hoewel de verliezen beperkt waren, hebben de vorstperioden toch voor een onbalans tussen de maten gezorgd: “Dit jaar komen we met name grote maten tekort, enerzijds vanwege de directe gevolgen van de vorst op de boomgaarden, anderzijds vanwege de indirecte gevolgen van de vorst: de fruittelers hebben minder fruit geteeld, omdat ze niet goed konden inschatten wat de gevolgen van vorstperiodes zouden kunnen zijn. De bomen zitten bovendien  behoorlijk vol, wat relatief veel kleine maten oplevert.”

Voor meer informatie:
Raphaël Martinez
AOP Pêches et Nectarines de France 
575 chemin du chai 30900 Nîmes
04.66.84.12.12
r.martinez@ffl-occitanie.com  
www.pechesetabricotsdefrance.fr  

Publicatiedatum: